Boğaz'da alabora: 3 şehit

Güncelleme Tarihi:

Boğazda alabora: 3 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 22:44

Sarayburnu açıklarında dün sabah devriye görevi yapan Sahil Güvenlik botu, 157 metrelik bir kuru yük gemisiyle çarpıştı. Kazada bottaki 7 askerden 3’ü şehit oldu. Diğer geminin kaptanı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

MARMARA’dan Karadeniz yönüne giden ve Cook Adaları bandıralı ‘Tolunay Avatıu’ isimli kuru yük gemisi, dün sabah erken saatlerde Sarayburnu açıklarında aynı yönde seyreden ‘Kaan 20’ sınıfı Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. Sahil Güvenlik botunun 7 kişilik mürettebatından 3 asker şehit oldu. Kazanın ardından yoluna devam ederken Büyükdere açıklarında durdurulan geminin kaptanı gözaltına alındı.

Boğazda alabora: 3 şehit


SAATTE 48 KM’YLE ÇARPTI
Kaza, İsrailli bir armatör tarafından kiralanan ve Ukrayna’nın Odessa Limanı’na gitmek için Boğaz geçişine hazırlanan Cook Adaları bandıralı, 157 metre uzunluğunda, 26 metre genişliğindeki ‘Tolunay Avatıu’ isimli kuru yük gemisi dün 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyrederken meydana geldi. İstanbul Boğazı’nda devriye görevine çıkan, Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’na ait ‘Kaan 20’ sınıfı bot, 26 knot hızla (saatte 48 kilometre) seyrederken, aynı yönde 8 knot hızla (Saatte 15 kilometre) seyreden kuru yük gemisiyle çarpıştı. Geminin sol tarafından, burun kısmına yakın bir noktada gövdeye çarpan Sahil Güvenlik botu alabora oldu. Kıç taraftan su alan botun sadece burun kısmı su üstünde kaldı.

İŞTE ŞEHİT VE YARALILAR
Toplam 7 askerin görev yaptığı Sahil Güvenlik botuna ilk önce çevrede bulunan ve kazayı gören balıkçı tekneleri yanaştı.Daha sonra gelen Kıyı Emniyeti kurtarma botu, alabora olan botun tamamen batmaması için önlem alarak bağladı. Kurtarılan askerler, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahliye Bot İstasyonu’na getirildi. İstasyonda çok sayıda ambulans bekletilirken, kıyıya çıkarılan yaralı askerlere ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı. Yaralı askerler Sahil Güvenlik Kıdemli Üsteğmen Ali Rıza Yücel, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin, Uzman Çavuş Bülent Demirkaya, Uzman Onbaşı Enver Çetin ile erler Ayhan Akgönül, Mehmet Nuri Karaca, Sinan Göktaş, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’ne kaldırıldı. Üsteğmen Ali Rıza Yücel, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin ve er Sinan Göktaş ve kurtarılamayarak şehit oldular. İstanbul Valisi Vasip Şahin, kazanın ardından Sarayburnu’na gelerek incelemelerde bulundu. Kazanın ardından, yoluna devam eden kuru yük gemisi ‘Tolunay Avatıu’ Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Sarıyer Büyükdere açıklarında durduruldu. Geminin kaptanı ekipler tarafından gözaltına alındı.

BAKMADAN GEÇME!