Boğaz faciasında 5 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Boğaz faciasında 5 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2002 12:42

Üsküdar'da dün batan teknede dördü kadın biri çocuk, beş kişinin daha olduğu ortaya çıktı. Enkaz çevresinde yapılan arama çalışmalarında üç kadının cesedi bulundu.

Haberin Devamı

Dün Üsküdar açıklarında Adalar turu yapan 'Adler2' teknesi, motorun durması üzerine fazla su alarak batmıştı. Teknenin batmaya başlamasıyla denize atlayan kadın ve çocuk 15 yolcu başka bir teknenin mürettebatı tarafından kurtarılmıştı.

Tekne mürettabatından alınan bilgiye dayanarak tüm yolcuların kurtarıldığı kanaatına varan kurtarma ekipleri arama çalışmalarını durdurmuştu. Ancak polise yapılan kayıp ihbarları üzerine biri çocuk dört kadını arama çalışmaları başlatıldı. 3 zodyak, 2 deniz polisi, 1 sahil güvenlik hücum botunun yer aldığı aramalarda, dalgıçlar tarafından 3 kadın cesedi bulundu.  Cesetler sudan çıkarılarak, Deniz Polisi'ne ait bota konuldu. Cesetlerin kimlikleri henüz tespit edilemedi. Bu arada dalgıçların gemi enkazında iki ceset daha tespit ettiği bildirildi.

Kayıp olduğu bildirilen kişilerin isimleri şöyle; Zemzem Bilican (10), Hasret Sezer Şahin (60), Cansever Erdinç ve Saliha Sağlam.Ayşe Kılıçarslan isimli bir kadının da kayıp olduğu bildirildi ancak henüz teknede olduğu kesinleşmedi.


KAPTAN GEMİDE KAÇ KİŞİ OLDUĞUNU BİLMİYOR MU?

Haberin Devamı

Dün arkadaşlarının eş ve çocuklarını gezdirdiğini anlatan 5 yıllık kaptan Halit Yaşar Aliözoğlu, olayı şans eseri atlattıklarını söylemişti. Yetkililer, dün olayı ayrıntılarıyla anlatan kaptan Aliözoğlu'nun bu dört ya da beş kişinin varlığını nasıl unuttuğunun anlaşılamadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!