Bodyguard’ı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Bodyguard’ı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yakın korumalığını yapan ve birçok eyleme karıştığı belirlenen terörist Şahin Aras, Adana'da yakalandı. Birlikte eylem hazırlığı yaptığı terörist Rahime Ay da teslim oldu.

PKK'nın ‘‘ölüm makinesi’’ 23 yaşındaki Şahin Aras, Osmaniye'de polis karakolu ve lojmanlarına saldırı hazırlığı içindeyken yakalandı. 32 asker, 4 korucu ve 2 öğretmenin şehit edilmesi, bir vatandaşın öldürülmesi olaylarına karışan Aras'ın yakalanmasından sonra, birlikte eylem yapmaya geldiği ‘‘Medya’’ kod adlı PKK militanı 21 yaşındaki Rahime Ay da polise teslim oldu. Polis, ‘‘Nevzat’’ kod adlı Şahin Aras'ı Osmaniye'de polis karakolu ve lojmanlarının bulunduğu bölgede keşif yaparken bir tabancayla birlikte yakaladığını açıkladı. PKK'nın 13 yaşındayken kaçırıp Irak ve Suriye'deki kamplarında eğittiği Aras'ın, bir dönem örgütün lideri Abdullah Öcalan'ın korumalığını yaptığı, sonra da Osmaniye'ye gönderildiği belirlendi. İtirafçı olmak isteyen Rahime Ay ise şunları söyledi:

‘‘İmam nikahlı eşim Ziya Demir'in baskısıyla örgüte katıldım. Örgütte büyük panik ve korku yaşanıyor. Teröristler kaçıp teslim olmak istiyor. Ancak örgütün Akdeniz Sorumlusu Haydar'dan korkup kaçamıyorlar. Abdullah Öcalan örgütteki eski gücünü kaybetti. Örgüte grup komutanları hâkim oldu. Dağdakiler, eylemden çok yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Ben bugüne kadar hiçbir eyleme katılmadım.’’

Katıldığı eylemler

*1989 Haziran ayında Şırnak kömür ocaklarına baskın düzenlenerek 18 kişinin kaçırılması, * 1990 Eylül ayında Uludere-Beytüşşebap yolunun kesilerek 4 korucunun şehit edilmesi ve bir komiserin kaçırılması, * 1991 Nisan ayında 8 askerin şehit edilmesi, * 1991 Ağustos ayında Tunceli il merkezinde askeri tugaya roketli saldırı, * 1993 Ağustos ayında Tunceli Hıdırdamı mevkiinde 6 erin şehit edilmesi, * Başbağlar Köyüne saldırı, * Çemişkezek İlçesi'ne bağlı Aktürk Köyünde 2 öğretmenin öldürülmesi, * 1995 Mayıs ayında Ağmanos Vadisi'nde 18 askerin şehit edilmesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!