Bodrum'daki orman yangını kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdaki orman yangını kontrol altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 14:02

Bodrum'un Mumcular beldesinde çıkan ve yaklaşık 700 hektarlık tarım arazisi ve ormanlık alanda etkili olan yangın kontrol altına alındı.

Bodrum Mumcular beldesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları ekipler tarafından aralıksız olarak sürdürülüyor.
Çalışmalara katılan 9 helikopter, 2 uçak, 70'den fazla arazöz ve çok sayıda orman işçisinin gece boyunca devam eden çalışmaları sonucu yangın öğle saatlerinde kontrol altına aldı. Yangın söndürme ekipleri, yangının kontrol altına alınmasından sonra soğutma çalışmalarına başladı.
Yetkililer, yaklaşık 700 hektarlık tarım arazisi ve ormanlık alanda etkili olan ve şu anda kontrol altına alınan orman yangınının devam ettiği noktaların havadan tespit edildiğini ve kara ekiplerinin bu noktalara yönlendirildiğini bildirdiler.
Yangının söndürüldüğü bölgelerde de iş makinelerince açılan yolları kullanan arazözler ve orman işçileri, bu alanlarda soğutma çalışmalarını sürdürüyorlar.

MUMCULAR BARAJI ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENDİ

Bu arada, dün akşam saatlerinde yangının yerleşim alanlarını tehdit ettiği Mazı köyü bölgesinde ise yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangının yerleşim alanlarına yer yer 10 metreye kadar yaklaştığı gözlendi.
Yangının söndürülmesinde bölgeye 6 kilometre mesafede bulunan Mumcular Barajı önemli rol oynadı. Yangın söndürme ekipleri, barajdan aldıkları su sayesinde yangına kısa sürede müdahale etme şansı yakaladılar.
Öte yandan, yangının etkili olduğu Mazı bölgesinde sahipleri tarafından emlakçılar aracılığıyla satışa çıkarılan çok sayıda zeytinlik de yanarak kullanılamaz hale geldi. Zeytinlikleri yanan vatandaşlar zararlarının karşılanmasını istiyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!