Bodrum'da köpek ve kedi katliamına isyan

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda köpek ve kedi katliamına isyan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2008 15:01

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde kedi ve köpeklerin zehirlenerek öldürülmesi hayvanseverleri isyan ettirdi. İki gün içinde zehirlenerek öldürülen 4 kedi ve 8 köpek için hayvanseverler jandarmaya suç duyurusunda bulunarak faaillerin bulunmasını istedi.

Turgutreis'in Akçaalan Mahallesi’nde son iki günde, bahçe ve sokaklara kimliği belirsiz kişiler tarafından atılan zehirli kıyma ve yemekleri yiyen 4 kedi ve 8 köpek telef oldu. 3 köpek ise hayvanseverler tarafından veterinere götürülerek kurtarıldı.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Turgutreis Şubesi Sorumlusu Yıldız Kürkçü, sokak köpeklerinin rehabilitasyonu ve kısırlaştırılması için belediyeyle ortak çalışmalar yaparken, kimliği belirsiz kişilerin yol açtığı katliamın insanlık dışı olduğunu söyledi.

Zehirlenen bazı köpeklerin Turgutreis Belediyesi Sahipsiz Köpekler Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde veteriner Alp Tunga Balıkçı tarafından tedavi altına alındığını belirten Belediye Başkanı ANAVATAN'lı Server Ali Yazgan şöyle dedi:

“Beldemize 10 yıl önce Avrupa standartlarında bölgenin en modern hayvan barınağını ve bakımevini kurduk. Yılda iki bine yakın sahipsiz köpeğin tedavisini ve kısırlaştırılmasını yapıyoruz. Beldemizde ilk kez yaşanan böylesine üzücü bir olay bizi de derinden sarstı. Zabıta ekiplerimiz ve jandarmayla suçluları tespit etmek için çalışmalara başladık. Sorumluların yakalanmasını ve cezalandırılmasını sağlayacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!