Bodrum'da kaçak teknesi battı: 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda kaçak teknesi battı: 4 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 08:23

Bodrum'un Turgutreis Beldesi´nden Yunanistan'ınn İstanköy (Kos) Adası´na yasa dışı yollardan kaçmak isteyen 19 Filistin uyruklu kaçağı taşıyan tekne battı. 12 kaçağın kurtulduğu olayda, 3´ü çocuk toplam 4 kişi öldü, 3 kaçak ise kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri kayıp kaçaklar için arama kurtarma çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Fener Burnu'ndan dün akşam saalerinde, aralarında çocuk ve kadınlarında olduğu 19 Filistin uyruklu kaçağı taşıyan tekne açıldıktan yaklaşık 500 metre sonra alabora oldu. Denizden gelen çığlıklar üzerine 65 yaşındaki Kaptan Kadri Güner, teknesiyle denize açıldı. Denizde kaçakları gören Güner, önce durumu jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi, ardındanda denizde boğulmak üzere olan 8 kaçağı kurtarıp kıyıya döndü.

 

Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri denizde bulunan 4 kaçakla birlikte ölen 3´ü çocuk 4 kaçağın cesedini çıkartıp kıyıya getirdi. 3 kişinin daha denizde olduğunun bilgisini alan Sahil Güvenlik ekipleri kayıp kaçaklar için arama kurtarma çalışması başlattı. Kıyıya çıkartılan 12 kaçak Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alınırken, ölen 4 kaçağın cesedi ise Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

 

Haberin Devamı

Teknesiyle açılıp kaçaklardan bazılarını kurtaran ve yaşadıklarını anlatan Güner, ''Denizden gelen çığlıklar üzerine teknemle denize açıldım, saat 19.30 sıralarında batmış olan teknedeki mültecilerin çığlıklarını duydum. 52 yıldır kaptanlık yapıyorum, teknemi alarak hemen denize açıldım. Denizde can pazarı yaşanıyordu. Ben ters dönen teknenin üzerine çıkan çocuklarla birlikte toplam 8 kişiyi alarak karaya döndüm'' dedi.

 

Öte yandan kaçakların bazılarının üzerindeki kıyafetler olaydan sonra karaya vurdu.

 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!