Bodrum'da hanutcular kan döktü

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda hanutcular kan döktü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 12:41

Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümbet plajında, hanutçuluk yapan disko-bar görevlileriyle otelin güvenlik görevlisi arasında çıkan kavgada kan aktı.

Hanutcular 26 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Avni Altınışık’ı hastanelik edinceye kadar dövdü. Gümbet plajında polisler ellerinde silahla hanutçu kovaladı, turistler korku ve heyecan dolu anlar yaşadı.

Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum’da yapılan tüm uyarılara karşın hanutçuluk önlenemedi. Bodrum’un Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi ile Neyzen Tevfik Caddesi ve Kale Caddesi’nin yanı sıra Gümbet plajında, hanutculuk yaparak turistleri rahatsız edenler bu kez, turistleri rahatsız etmemeleri konusunda kendilerini uyaran bir otelin güvenlik görevlisini hastanelik edinceye kadar, yüzlerce turistin önünde dövdü.

Bodrum’un en turistik plajlarından Gümbet sahilinde dün saat 16.30'da meydana gelen olayda, iddiaya göre, Parkım Palas Otel’in önündeki kumsal alanda, çeşitli bar ve diskolarda çalıştıkları belirlenen birkaç kişi, turistlere broşürler verip, hanutçuluk yapmaya başlamaları üzerine, otelin güvenlik görevlisi Avni Altınışık tarafından uyarıldı. Altınışık’ın uyarılarını dikkate almayan hanutçular, turistlere yönelik tacizlerini sürdürünce, sözlü tartışma aniden kavgaya dönüştü. Önce tekme ve yumruklarla Altınışık’ı döven hanutçular, daha sonra sandalyeyle vurdu. Onlarca turistin gözü önünde meydana gelen olayda Altınışık kanlar içinde kalıp baygınlık geçirirken, bazı otel çalışanlarının ellerinde sopalarla, hanutçuları kovaladıkları görüldü. Olayın haber verilmesi üzerine polisler de hanutçuların peşine düştü. Gümbet plajında turistler arasında korku ve heyecan yaratan olaydan sonra yakalanan 24 yaşındaki (F.Y.), 28 yaşındaki A.C. ve 22 yaşındaki E.S. polis tarafından gözaltına alındı.

İlk tedavisi otelin sağlık personeli tarafından sahilde yapılan güvenlik görevlisi Avni Altınışık da ambulansla Üniversal Hospital Bodrum’a kaldırıldı. Tedaviye alınan Altınışık’ın beyin tomografisi çekildi, üç gün hastanede gözlem altında tutulacağı öğrenildi. Altınışık polise verdiği ifadede, “Turizm sezonunun başından bu yana Gümbet bar ve diskolarına yabancı turist çekmek için broşür dağıtıp, sözlü ve elle tacize kadar davranış sergileyen hanutçulara sürekli uyarmamıza karşın çare bulamadık. Birçok turist tacizler nedeniyle güneşlendikleri yerden kalkıp ya odalarına ya da otelin havuzuna kaçıyordu. Hanutçuların engellenmemesi durumunda da bizi şikayet edeceklerini söylüyorlardı. Biz hanutçuları uyarınca, ‘Sahilde yürümek, gezmek yasak mı, bu sahil size özel mi' diye tepki veriyorlardı. Turistleri rahat bırakmalarını söyleyince daha önceden de tatsız durumlar olduğu için kavga çıktı ve bana saldırdılar. Saldırganlardan şikayetçiyim” dedi.

Gümbet’deki turizmciler arasında büyük tepki ve nefret uyandıran olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan ve hanutçu oldukları iddia edilen zanlıların ise “Biz geceleri çalışıp gündüzleri dinleniyoruz. İşyerimizin bulunduğu sahilde yürümek, denize girmek ve dinlenmek bizimde hakkımız. Böyle olunca da geceden işyerimizde tanıştığımız turistlerle konuşmakta sakınca görmüyoruz. Ancak bazı otellerin güvenlik görevlileri bizi sahile sokmak istemiyor. Oysaki sahiller kamuya açık olmalı, turistleri rahatsız ettiğimiz doğru değil” diye ifade verdi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!