Bodrumda dehşet anları

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda dehşet anları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2008 14:34

Türkiye beyin ölümü gerçekleşen annenin karnındaki 6 aylık bebeğin yaşatılması çabasını konuşurken, İstanbul'da evlilik dışı hamile kalan bir kadın 5 aylık bebeğinin daha fazla yaşamasına izin vermedi.

Haberin Devamı

Serhat ALAATTİNOĞLU / Felat BOZARSLAN / DHA

Erkek bebek önceki gece bir apartmanın bodrum katındaki annesinin evinde eşine korku filmlerinde rastlanacak türden bir trajedinin kurbanı oldu.

Hemşire anne ve arkadaşı dehşet gecesini polise şöyle anlattı;

"Bebek düştü ama kordon bağı kopmadı, telefonla doktordan yardım istedik, tıbbi makas yoktu jilet önerdi, ama o da yoktu bıçak kullandık"

O gecenin tanığı;

"Bebeğin D.Ç.'nin bacaklarının arasında olduğunu gördüm. Göbek bağı kopmamıştı, T. Mutfaktan getirdiği bıçakla kordonu kesti, bebek o sırada ses çıkardı, ellerini ve ayaklarını oynattı, yaşıyordu... -Bebek ne olacak- diye sordum, -5 dakika sonra ölecek- dedi... Eve döndüğümüzde bebeğin başı morarmıştı. Hareket etmiyordu"

Bebeğin annesi hemşire D.Ç. ve ona yardım eden meslektaşı T.A. gözaltına alındı. D.Ç. sevkedildiği adliyede "adam öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. Arkadaşı serbest bırakıldı. Adli tıp kurumundan gelecek rapor sonucuna göre bebeğin yaşadığı kesin olarak belirlenirse genç hemşire hakkında " kasten adam öldürme" suçlamasıyla dava açılabilecek ve hakkında ömür boyu hapis cezası istenebilecek.
 

Haberin Devamı

D. Ç. (21) adlı hemşire ilaç kullanıp bebeğinin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Polis hemşire D.'nin meslektaşı T. A'yı da ona bu eyleminde yardımcı olduğu gerekçesiyle gözaltına aldı. Görgü tanıklarının bebeği düştüğü sırada yaşadığını gördüklerini söylemeleri soruşturmanın seyrini değiştirdi. Hemşire D.Ç "adam öldürme" suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Adli Tıp Kurumundan gelecek rapor bebeğin düşürüldüğü sırada yaşadığını kesin olarak belirlerse anne hakkında "kasten adam öldürme" suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.

BODRUMDAKİ BEBEK CESEDİ

Fatih'te önceki gece tüyler ürperten olay iddiaya göre şöyle gelişti: 155 polis ihbar hattını arayan Z.S. Fatih Sofular Mahallesi Yeşil Tekke Sokak 16 numaralı aprarmanın bodrum katındaki dairede bir bebek cesedinin olduğunu, doğum yapan annenin de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğünü söyledi. Polis ekipleri hemen adrese gitti. Savcılıktan alınan arama kararının ardından kapıyı kıran polis, içerde insanın kanını donduran bir manzarayla karşılaştı. Evde bir bebek cesedi vardı. Evin her yanı kan içindeydi. Kanlı çarşaf ve bıçak, şırıngalara kriminal polisi incelemek üzere el koydu. Polis, hastaneye ambulansla gönderilen anne hemşire D. Ç. ile Acil Serviste çalışan ev arkadaşı T.A'yı yakaladı. Fatih Asayiş Büro Ekipleri tarafından gözaltına alınan D. Ç. ile T. A. (22) ifadelerinde olayı itiraf etti. Ambulans hemşiresi olarak çalışan D. Ç. polise verdiği ifadesinde E. C. isimli erkek arkadaşıyla ilişkiye girdiğini, hamile olduğunu 1 hafta öncesine kadar bilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

"BEBEK KARNIMDA HAREKET EDİNCE HAMİLE OLDUĞUMU ANLADIM"

Bebeğin karnında hareket etmesinin ardından konuyu öğrendiğini söyleyen D. Ç. önceki gece sancılarının başlamasıyla düşük yapmaya karar verdiğini söyledi. D. Ç'nin ev arkadaşı T. A. arkadaşının düşüğe neden olan bir ilacı kullanarak bebeğin düşürülmesini sağladığını söyledi.

"BEBEK O SIRADA SES ÇIKARDI, ELLERİNİ KOLLARINI OYNATTI"

Polise ihbarda bulunan Z. S. gece yaşanan vahşeti anlattı: Z. S. polise verdiği ifadesinde " T. A. Cuma gecesi beni arayarak doktorların kullandığı ameliyat eldiveninden getir dedi. Ben de eldiven bulduktan sonra eve gittim. Duygu bana ayağın uğurlu geldi, bebek düştü dedi. Bebeğin D. Ç'nin bacaklarının arasında olduğunu gördüm. Ama bebeğin göbek bağı kopmamıştı. T. A. doktor arkadaşını aradı. Doktora bağını nasıl keselim diye sordu. Doktor da tıbbi makas gerekir dedi. Evde tıbbı makas olmadığı için kullanılmamış bir permatikle kesmesini söyledi ama o da evde yoktu dedi. T. mutfaktan getirdiği bıçakla kordonu kesti, bebek o sırada ses çıkardı.

Haberin Devamı

"BEBEK 5 DAKİKAYA EKS OLUR" DEDİ

Bu sırada bebek ellerini ve ayaklarını oynattı, yaşıyordu. "Bebek ne olacak" diye sordum, T.A 5 dakika sonra ölecek dedi. T.A doktora içinde kordon kaldığını söyledi. Doktor da acil hastaneye gidin aksi halde D.Ç zehirlenir dedi. Ambulans çağırıp D.Ç'yi hastaneye götürdük. Eve döndüğümüzde bebeğin başı morarmıştı. Hareket etmiyordu. T.A cesete bakarak "üzgünüm bebek" dedi.

E.C. İLE DOKTORUN İFADESİ ALINDI

Polis bebeğin babası olduğu iddia edilen E. C.'nin de ifadesine başvurdu. E.C. ifadesinde "D. Ç'yi 6 aydır tanıyorum. Hamile olduğunu söyledi. Ben de gerekirse evleniriz dedim"dedi. Polis kadınlarla telefonda konuştuğu belirlenen M.H.nin de bilgisine başvurdu.

Haberin Devamı

Fatih Asayiş Büro'da ifade veren E. C. Basın mensuplarının sorularına çelişkili cevaplar verdi. E.C. "Zorla hiçbir şey yapmadım. Zaten suçlu olsaydım polis beni bırakmazdı." dedi

ANNE TUTUKLANDI

Karakolda ifadeleri tamamlanan anne D.Ç.ile T.A. Fatih Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi Savcılığa ifade veren T.A savcılık tarafından serbest bırakılırken, anne D.Ç. "adam öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. D.Ç'nin " Ailemin korkusundan bu yola başvurdum. E.C. gerekirse evleniriz dedi ama ben reddettim. Ailem çok tutucu pişmanım. "dediği öğrenildi.

ADLİ TIP RAPORU SORUŞTURMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK.

Dehşet gecesinin tanıklarının düşürülen bebeğin el ve ayaklarını oynatıp ses çıkardığını gördüklerini söylemeleri D.Ç'nin tutuklanmasına neden oldu. D.Ç "adam öldürme" suçlamasıyla tutuklanırken hakkında açılacak davanın içeriğini ve suç maddesini adli tıp kurumundan gelecek rapor belirleyecek. Rapor bebeğin düşük yapıldığı sırada yaşadığını söylerse anne hakkında "kasten adam öldürme" suçlamasıyla ve ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.

Haberin Devamı

TIBBEN ANNE KARNINDAKİ BEBEK

Tıp anne karnındaki bebeği 10 haftalık gelişimine kadar embriyon olarak tanımlıyor. Bu süreden sonraki kürtaj ve düşükler tıbbi zorunluluklar dışında kabul görmüyor ve suç sayılıyor. Bu süreden sonra ilaçla müdahale sonucu yapılan düşükler anne için de hayati risk taşıyor.

HUKUKEN ANNE KARNINDAKİ BEBEK

Hukuk, anne karnındaki bebeği 26 haftalık (6 buçuk ay) gelişimini tamamlandıktan sonra birey olarak kabul ediyor. Bu süreden sonra bebeğe karşı işlenen her türlü suç ve muamele sıradan bir bireye karşı işlenen suç olarak kabul ediliyor ve ceza kanununun ilgili hükümlerine göre işlem görüyor. 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!