Bodrum’un imar yetkisini aldık

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’un imar yetkisini aldık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bodrum İlçesi’nin imar yetkisinin bakanlıkça geri alındığını açıkladı. Aydın’ın Söke İlçesi’ne bağlı Doğanbeyli Köyü’ndeki Milli Park Ziyaretçi Kabul Merkezi’ni gezen, Karine’de vatandaşları dinleyen Bakan Koç, daha sonra Kuşadası’ndaki Avrupa’nın en büyük su parkı Adaland Dolphinpark’ı gezdi.

Turizm yörelerinde imar yetkisinin bakanlığında olduğunu hatırlatan Koç, ilk etapta Bodrum’un imar yetkisinin Ankara’ya alındığını söyledi. Koç, "İmar yetkisi bizde, biz kullanmıyoruz, Belediyeler kullanıyor. Ancak bazı yörelerde sorun yaratmaya başladı" dedi.

Bakan Koç sözlerini şöyle sürdürdü: "2 bin nüfuslu yerler belde ilan ediliyor. Belde olunca da sorunları çıkıyor. Hele bir de yazlık beldeyse. Oysa belde olmakla sorun çözülmüyor. Altyapısı olmayan yerlerde bir de işin içine rant ve çıkar kavgaları girince kötü oluyor. Hiç olmazsa bazı yöreleri kurtaralım dedik. Öncelikle Bodrum’u ele aldık. Bodrum’da on belde belediyesi var. Bütün bölgeleri Ankara’ya alırsak istediğiniz kadar dikkat edeyim, Ankara’ya da o pislik bulaşır. Şimdilik sadece Bodrum’da imar yetkilerini aldık."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!