Bodrum sanatla dolu

Güncelleme Tarihi:

Bodrum sanatla dolu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 20:54

Bodrum’da bugünlerde coşkulu bir hareketlilik var. Eğer yolunuz düşerse, kaçırmak istemeyeceğiniz konserler, atölye çalışmaları ve seminerler sizi bekliyor olacak. Aslına bakarsanız, güzel bir tatil planı için her biri başlı başına bir sebep bile olabilir...

Haberin Devamı

Yazar Latife Tekin önderliğinde 1995 yılında kurulan Gümüşlük Akademisi’nde, Gümüşlük Akademisi Vakfı ve Karşı Sanat Çalışmaları’nın işbirliğiyle düzenlenen Temmuz Seminerleri devam ederken, atölye çalışmaları da sürüyor. Bu yıl ilk defa Alaçatı Jazz Rüzgarı’yla eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek ‘Türkbükü Jazz Rüzgarı’nda ise, 6 Eylül’e dek cazın güçlü isimleri Türkbükü Hebil Koyu’nda sahne alacaklar.

SEMÄ°NERLERE KATILIN

Estetik ve Siyaset: Siyasetin estetikleştirilmesi ve estetiğin siyasetinin kavramsal analizi üzerine konuşulacak bu seminerde. 23 Temmuz Pazartesi saat 18.00’de gerçekleştirilecek etkinliktee, Karşı Sanat Çalışmaları’nın kurucusu Feyyaz Yaman konuşacak.
Haz ve Beden: Dışavurma ve bastırma ekseninde inşa edilen dilsel göstergeler üzerinden beden politikalarından bahsedilecek. 24 Temmuz Salı günü saat 18.00’de düzenlenecek seminerde; yazar, editör ve öğretim görevlisi Zeynep Sayın konuşacak.
Ütopya-Distopya: Geçmişten günümüze ütopya ve distopyanın kavramsal evrimi ekseninde düşünmek üzerine bu etkinlik. Mimar Sinan Üniversitesi öğretim görevlisi ve yazar Zeki Coşkun’un düzenlediği seminer dizisi, 25 Temmuz’da ‘İnsan neden ütopya kurar?’, 26 Temmuz’da ‘20. yüzyıl distopya çağı’ ve 27 Temmuz’da ‘Ütopya mümkün mü, gerekli mi?’ başlıkları altında, saat 18.00’de gerçekleştirilecek.
Ressam Pieter Bruegel/ Resim tarihi, Ortadoğu ve Türkiye: Bruegel’in resim ve imgelerinden Ortadoğu denklemleri konulu seminerde konuşmacı, şair ve yazar Tevfik Taş olacak. 26 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek seminer, saat 11.00’de başlayacak.

Haberin Devamı

VI. KOZMOS’DAN KAOS’A

‘Kozmos’dan Kaos’a’ atölye çalışmasının altıncısı, bu yıl 16–18 Ağustos tarihleri arasında, Türkiye Düzensiz Sistemler Çalışma Grubu Bilim Kurulu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. K. Gediz Akdeniz koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek. Gümüşlük Akademisi’nde yapılacak program çerçevesinde üç alt atölye çalışması yapılacak.
Kaos Kuramı ve Uygulamaları Atölye Çalışması: Kaos kuramı tanıtılacak, sinemadan (görsel) ve edebiyattan (okuma) örnekler verilecek.
Karmaşıklık-Kendiliğinden Örgütlenme Uygulamaları Atölye Çalışması: Karmaşıklık kuramı ve kendiliğinden örgütlenme kavramları tartışılacak, bu kuram ve kavram ışığında komün hareketleri, Yeni Pisagorculuk, Yeni Heterodoksi ve Yeni anarşi düşünceleri sinema örnekleriyle tartışılacak.
Simülasyon Kuramları ve Uygulamaları Atölye Çalışması: Ä°nsan ve insani  sosyal dinamiklerde sistemlerde simülasyon kuramları tanıtılacak, çeÅŸitli sinema, sanat ve performans örnekleri verilecek. Â
En fazla 40 katılımcıyla gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına katılım ücreti 20 lira. Elde edilecek gelir Gümüşlük Akademisi Vakfı’na bağış olarak kabul edilecek. Arzu eden katılımcılar, ücret karşılığı akademide konaklayabilecek.

Haberin Devamı

TÜRKBÜKÜ’NDE CAZ RÜZGARI’NA KAPILIN

Türkbükü’ndeki Hebil Koyu’nda yer alan Chalet Azur Sitesi, ‘Bu’ra İskele’de gerçekleşecek ‘Türkbükü Jazz Rüzgarı’, 13 Temmuz’da Valeria Proano ve Neşet Ruacan Quartet’in verdikleri konserle başlamıştı. 6 Eylül’e dek sürecek festival, bu yaz aynı anda hem Alaçatı marina yolundaki Yucca Otel’de hem de Türkbükü’nde esecek. Konser programı ise şöyle;
- 26-27 Temmuz Elif Çağlar - Neşet Ruacan Quartet
- 31 Temmuz Ayhan Sicimoğlu - Kerem Görsev Trio
- 2-3 Ağustos Melis Sökmen - Neşet Ruacan Quartet
- 10 AÄŸustos Selen Beytekin - NeÅŸet Ruacan Quartet
- 17 AÄŸustos AyÅŸe Gencer - Ä°mer Demirer - NeÅŸet Ruacan Quartet
- 23 Ağustos Meltem Ege - Önder Focan - Neşet Ruacan Quartet
- 25 Ağustos Mine Çağlayana - Neşet Ruacan Quartet
- 28 Ağustos Kerem Görsev Trio
- 31 Ağustos-1 Eylül Sibel Tüzün - Neşet Ruacan Quartet
- 6 Eylül Allstars Jazz Band

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!