Bodrum noterinden 2.6 milyonluk vurgun

Güncelleme Tarihi:

Bodrum noterinden 2.6 milyonluk vurgun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 00:00

Bodrum’da noterlik yapan Mehmet Tevfik Soykut’un işlemlerde usulsüzlük yaparak devleti 2.6 milyon YTL zarara uğrattığı ortaya çıktı. Faizleriyle birlikte bu rakam 4.5 milyon YTL’ye ulaşıyor. Parayı ödeyeceğini söyleyen noter kefaletle serbest bırakıldı.

BODRUM Gümbet’te 4’üncü Noter olarak görev yapan Mehmet Tevfik Soykut’un, 2003 yılından itibaren vatandaşa farklı, devlete farklı belgeler düzenlediği, yaptığı işlemleri ve gelirini eksik gösterdiği, Noterler Birliği ve Vergi Dairesi’ne, sahte makbuzlarla eksik beyanda bulunduğu öne sürüldü. Noterin vergi dairesine yatırması gereken harçları yatırmadığı iddiası üzerine müfettişlerin yaptığı incelemede, zimmet fark edilince durum savcılığa iletildi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adil Acar’ın talimatıyla iki hafta önce belgelerine el
/images/100/0x0/55ea70e1f018fbb8f8801ef6
koyulup polis tarafından gözaltına alınan noter Soykut üç gün sorgulandı. Daha sonra 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Mehmet Tevfik Soykut’un toplam 2.6 milyon YTL’yi zimmetine geçirdiği ve devletin zararının faizleriyle birlikte 4.5 milyon YTL’ye ulaştığı belirtildi. Zimmete para geçirme, haksız kazanç elde etme ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla hákim karşısına çıkarılan noter, paraları eşit taksitlerle ödeme taahhüdünde bulununca, 50 bin YTL kefalet karşılığı serbest bırakıldı. Ancak, tüm mal varlığına el konuldu, yurtdışına çıkma yasağı getirildi. Noterlikten el çektirilen Soykut, ayrıca adli kontrol altında tutulmaya başlandı. Soykut, 4.5 milyon YTL’lik zimmet ve vurgun iddiasıyla Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Noterin, mahkemede verdiği ifadede Bodrum’da noter açmak için bankadan üç yıl önce 150 bin YTL kredi aldığını, ancak, krediyi yüksek faizleri nedeniyle geri ödeyemediğini ve bu nedenle böyle bir yola gitmek zorunda kaldığını söylediği öğrenildi. Olayın ortaya çıkmasıyla noter Mehmet Tevfik Soykut’un Bodrum Adliyesi’nde görevli Asliye Hukuk Hákimi eşi Nur Soykut boşanma davası açtı. Çift tek celsede boşandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!