Böbrek skandalı iddiasındaki rapor açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Böbrek skandalı iddiasındaki rapor açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 18:35

ELAZIĞ'daki Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde 27 yaşındaki Sevcan Yılmaz'ın iki böbreğini kanserli olduğu gerekçesi ile alan Prof.Dr. Mustafa Kemal Atikeler, “Benim elimde MR ve biopsi sonuçlarını gösteren raporlar var. Ben bu raporlar doğrultusunda hastayı ameliyat ettim. Yapılan incelemelerde o hasta ameliyat olsa da olmasa da diyaliz makinesine bağlı yaşayacaktı” dedi.

Haberin Devamı

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde Sevcan Yılmaz'ın kanserli olmadığı iki böbreğini aldığı iddia edilen Prof.Dr. Mustafa Atikeler, basın toplantısı düzenlendi. Bu konudaki habelerin rating uğruna yapıldığını öne süren Prof.Dr. Atikeler, bu haberlerden sonra hastaneye hasta gelmediğini savundu. Prof.Dr. Atikeler, “Benim elimde MR ve biyopsi sonuçlarını gösteren raporlar var. Ben bu raporlar doğrultusunda hastayı ameliyat ettim. Yapılan incelemelerde o hasta ameliyat olsa da olmasa da diyaliz makinesine bağlı yaşayacaktı” dedi. Ameliyat sonra böbreklerin kanserli olmadığı iddialarını da yanıtlayan Prof.Dr. Atikeler, “Bu durum patoloji içerisinden kaynaklanan bir hadesidir” diye konuştu.

Sevcan Yılmaz’ın alınan iki böbreğinin alınmasıyla ilgili ailesi konuyu yargıya taşırken, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'nün başlattığı soruşturma da sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!