BM'den online terörle mücadele el kitabı

Güncelleme Tarihi:

BMden online terörle mücadele el kitabı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2007 09:27

Birleşmiş Milletler (BM) dünyada yürüttüğü terörle mücadele faaliyetleri hakkında üye devletlere, bölgesel örgütlere ve BM ülke ekiplerine bilgi verme amacıyla “online el kitabı” hazırladı.

Haberin Devamı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından Genel Kurulda düzenlenen bir toplantıda kamuoyuna duyurulan el kitabında yer alan bilgilerin zaman zaman yenileneceği belirtildi.

Ban, toplantıda yaptığı konuşmada, Genel Kurulun geçen eylül ayında ”Küresel Terörle Mücadele Stratejisi”ni kabul ettiğini hatırlatarak, BM'nin bu stratejiyi uygulamakta hızlı davrandığını söyledi.

Ban, terörle mücadelede BM'ye bağlı birimlerin çabalarının üye devletlerin yardımı olmaksızın başarıya ulaşamayacağını kaydetti.

Genel Sekreter Ban, “Hep birlikte bu görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu gösterelim, çünkü terörizm tehdidinden dünyayı korumakla yükümlüyüz. Bu yükümlülüğü, New York'ta, Bali'de, Nairobi'de, Riyad'ta, Mumbai'de, Kasablanka'da, İstanbul'da, Beslan'da, Londra'da ve Madrid'de terör saldırılarında ölen ya da hayatta kalanlar bize her zaman hatırlatacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

BM Genel Kurul Başkanı Şeyka Haya Raşid El Halifa ise kabul edilen strateji belgesinin başarıya ulaşmasında yalnızca üye devletlere ve BM kuruluşlarına değil özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarına da büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

BM'nin terörle mücadele online el kitabına ”http://www.un.org/terrorism/cthandbook/index.html” adresinden ulaşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!