BM heyetini bir günde Türkleştirdik

Güncelleme Tarihi:

BM heyetini bir günde Türkleştirdik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 11:36

Erzincan Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında inceleme yapmak üzere Sivas'a gelen ekip İl Tarım Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde akşam çiğköfte partisi yaptı. Danimarka'dan gelen Portföy Müdürü Henniny Pederson da çiğköfte yoğurdu.

Haberin Devamı

BM YETKİLİLERİ İŞTE BÖYLE ÇİĞ KÖFTE YOĞURDU

Sivas-Erzincan Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında incelemelerde bulunmak için Türkiye'ye gelen ekip, Erzincan'daki incelemeleri ardından Sivas'a geldi. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri İl Tarım Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen sazlı- sözlü eğlenceye katıldı. Sivas ve kırsal kesiminin altyapı projesini kalkınması ve mevcut tarımsal ürünlerin pazarlanmasının geliştirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Sivas'a gelen heyet, çeşitli çalışma ve incelemelerde bulundu. Sivas'a gelerek inceleme yapan heyette Mali ve İdari işler Müdürü Üsame Yalçın, Proje müdür Yardımcısı Özgür Tecer, UNPD danışmanları Güray Balaban, Ali Osman Özdemir, Proje Koordinatörü Dogan Akar, Danimarka'dan Portföy Müdürü Henniny Pederson, Tarımsal pazarlama uzmanı Jens Krisensen, İtalya'dan İnşaat altyapı uzmanı Michele Pirazzoli, Hollanda'dan Tarımsal Ekonomi uzmanı Lerenzo Coppola bulunuyor. Günün birçok bölümünü çalışmak ile geçiren heyet daha sonra günün yorgunluğunu İl Tarım Müdürlüğü Sosyal Tesilerinde düzenlenen eğlence programı ile attı. Geceye katılanlar sazlar eşliğinde eğlenirken çiğköfte de yoğurdu.

Haberin Devamı

İl Tarım Müdürü Mehmet Kaya tarafından ağırlanan heyette bulunan Danimarkalı Henniny Pederson ve Jens Krisensen de çigköfte yoğurdu. Mehmet Kaya, “Heyet, 6 günlük inceleme yapmak için ilimize geldi. Günün yorgunlugunu atmaları için böyle bir program yapmaya karar verdik. Yabancı misafirlerimizin çiğköfte yogurmaları bizi de şaşarttı” dedi. Heyet incelemelerini tamamlamasının ardından yarın Sivas'tan ayrılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!