BM: Esad insanlığa karşı suç işledi

Güncelleme Tarihi:

BM: Esad insanlığa karşı suç işledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 00:00

Suriye'deki olaylarla ilgili nihai raporunu tamamlayan BM uzmanları, rejim güçlerinin ve Şebiha milislerinin insanlığa karşı suç işlediği sonucuna vardı. Raporda, savaş suçu işlediği belirtilen muhaliflerin başvurduğu şiddetin ise hükümet güçlerinin ulaştığı düzeyde olmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

BM'nin 47 üyeli İnsan Hakları Konseyi tarafından Suriye'de işlenen suçları araştırmak için atanan Uzmanlar Paneli, Mayıs ayında Hula köyünde yarısı çocuk 100'den fazla sivilin öldürülmesinden hükümetin ve hükümet yanlısı milislerin sorumlu olduğuna işaret etti.

Hazırladığı raporu merkezi Cenevre'de bulunan Konsey'e sunan Panel, cinayet, işkence, cinsel şiddet ve ayrımcı saldırıların hükümet ve ordudan üst düzey yetkililerin bilgisi dahilinde işlendiğine dikkat çekti.

15 Şubat ve 20 Temmuz arasında Suriye'de bin 62 kişiyle görüşmede bulunan Panel, hükümet karşıtı silahlı grupların da cinayet, yargısız infaz ve işkence gibi savaş suçları işlediğini, ancak muhaliflerin işlediği savaş suçlarının hükümet yandaşları tarafından işlenen suçlara oranla sayıca çok daha az olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!