Blu-ray disk fiyatı açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Blu-ray disk fiyatı açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 00:00

Blu-ray’in en büyük destekçisi olan Sony’ye bağlı Sony Pictures, bu yıl piyasada olacak olan Blu-ray medyasının fiyatını açıklayan ilk büyük film stüdyosu oldu. İki yeni DVD formatı olan Blu-ray ile HD-DVD arasında bir yıldır süren kıyasıya rekabetin son altı ayı Blu-ray’in hızlı yükselişine şahit olmuştu.

Haberin Devamı

CD’lere nazaran sahip olduğu geniş depolama alanıyla yüksek kalitede film izleyip oyun oynamamızı sağlayan DVD disklerin bir sonraki adımı Blu-ray ve HD-DVD, bu yıl piyasaya çıkacak. Son bir senede, iki format arasında 80’lerde yaşanan Beta-VHS video kaset rekabetini aratmayan bir çekişme yaşandı. Son altı ayda Blu-ray, HD-DVD karşısında, sahip olduğu geniş firma desteği bakımından biraz öne geçti.

 

Blu-ray’in çift katmanlı 50 GB’lık yüksek depolama alanının yanı sıra teknolojik olarak da HD-DVD’ye göre daha gelişkin olması, pek çoklarına göre rakipleri karşısında Blu-ray’e büyük bir avantaj sağlıyor. Diğer taraftan ise, teknik açıdan geleneksel DVD formatına daha yakın duran, çift katmanlısıyla 30 GB depolama alanı sunan HD-DVD’nin daha güvenilir ve daha ucuz olması bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Bu doğrultuda hakkında soru işaretleri bulunan Blu-ray disk fiyatları için ilk açıklama, formatın en büyük destekçisi Sony’ye bağlı Sony Pictures film stüdyosundan geldi. Blu-ray film diskleri için ilk fiyat veren şirket olan Sony Pictures yaptığı açıklamada, katalog filmlerin 17.99 dolara satılacağını açıkladı. Bu oran, ilk kez 1997’de raflarda kendini gösteren DVD filmlerin fiyatlarıyla eşdeğer nitelik taşıyor.

 

Sony Pictures açıklamasında yeni filmlerin fiyatının ise 23.45 dolar olacağını belirtti. Bu fiyat, DVD’lerin piyasaya ilk çıktığı zaman sahip oldukları fiyata göre yaklaşık yüzde 15 oranında daha fazla. Perakendecilerin bu fiyatlara 5 ile 15 dolar arsında bir marj eklemesi beklenirken Sony yaptığı açıklamada, özgür bir piyasaya inandıklarından dolayı herhangi bir tavsiye edilen fiyat açıklamayacağını belirtti.

 

Blu-ray filmlerin önümüzdeki yaz piyasaya çıkması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!