Blogcu.com satıldı

Güncelleme Tarihi:

Blogcu.com satıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2007 00:00

İnternet Teknolojileri alanında etkinlik gösteren, İnternet girişim firması Nokta, Türkiye’nin en büyük blog sitesi www.blogcu.com’u da portföyüne ekledi. Yeni nesil Web girişimleri odağında yatırımlarını ve girişimlerini sürdüren Nokta İnternet Teknolojileri, Blogcu.Com’un kullanıcıları tarafından oluşturulan özgür ve özgün içeriği ile daha da geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

Nokta İnternet Teknolojileri portföyünde, bilgi.com, izlesene.com, fotokritik.com, sinemalar.com, dizin.com, dikkat.com, termometre.com, doviz.com gibi Türkçe içerikli popüler İnternet siteleri yer alıyor. Şirketin Genel Müdürü Ö. Burçin Didinedin, 12 Nisan 2007 tarihinde, İstanbul SwissOtel’de düzenlenen basın toplantısında, blogcu.com satın alımı konusunda şunları söyledi: “Blogcu.com, Türkiye’nin ilk ve en büyük blog yayımlama platformudur. Satın alma anında 375 bin üyeye ulaşmış olan Blogcu, kullanıcıların ücretsiz olarak, tasarımını özgürce değiştirebilecekleri ve bloglarını yayımlayabilecekleri yenilikçi ve özgün bir servistir.

Blogcu; blog barındırma, istatistik servisi, arama makinası, fotoğraf arama makinası ve video servislerinin tamamını entegre etmiş olan dünyadaki ilk web sitesidir. Eriştiği çok yüksek kitle ile Türkiye’nin en çok tıklanan 16. sitesidir. Satın almanın ardından Nokta İnternet Teknolojileri ile Blogcu, başarılı büyüme çizgisini ve sadık katılımcı kitlesini korumak ve geliştirmek için çalışmalarını sürdürecek” dedi.

Haberin Devamı

 

Nokta’nın İnternet’in yapısı gereği her anlamda paylaşım ve işbirliği ile büyüyeceğine olan inancını vurgulayarak, yatırımlar ve girişimlerin odağında yeni nesil Web girişimcilerinin olduğunu belirten Didinedin sözlerine şöyle devam etti; “İnteraktif platformda paylaşılan katılımcı odaklı yaratıcı Türkçe içeriğin en yetkin, itibarlı ve güvenilir sağlayıcısı olmak vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada değerlerimizle örtüşen Blogcu.com ile dünyamızı daha da zenginleştirdiğimize inanıyoruz.”

 

Kendi alanlarından en geniş kitlelere ulaşan Fotokritik.com ve İzlesene.com sitelerine, Blogcu.com’un da eklenmesi ile İnternet’te Türkçe içeriğin en geniş katılımcılı sosyal ağını oluşturmak hedefleri doğrultusunda önemli bir adım attıklarını söyleyen Ö. Burçin Didinedin, sözlerini şöyle noktaladı: “Nokta İnternet Teknolojilerinin büyüme ekseni, İnternetin organik yapısı gereği, paylaşım ve işbirliği doğrultusunda olacaktır. Girişimlerimiz bu yönde sürecek”.

 

Haberin Devamı

Basın toplantısına katılan blogcu.com’un yaratıcısı Beril Teknoloji Genel Müdürü Devrim Demirel ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Nokta İnternet Teknolojileri’nin vizyonunun, teknoloji alanındaki yeterliliğinin, ekibinin ve şirket kültürünün Beril Teknoloji ve blogcu.com vizyonu ile büyük bir uyum içerisinde olması bizleri de mutlu ediyor. Bu uyumla ortaya başarılı projelerin çıkacağını düşünüyorum. Bu satın alma Türkiye İnternet sektörü için değerli fırsatlar yaracaktır. Blogcu.com’un Nokta İnternet Teknolojileri bünyesinde büyüyerek devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!