Blair 'Kayıp verebiliriz'

Güncelleme Tarihi:

Blair Kayıp verebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2001 06:13

İngiltere Başbakanı Tony Blair, İngiltere'nin terörizme karşı savaşta olası kayıplara karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirterek 'her zaman için kayıp verme riski vardır' dedi. Bu arada İngiltere El Kaide'nin açıklamasına sert tepki gösterdi

Haberin Devamı

Blair, The Observer gazetesine verdiği demeçte, "Bir askeri harekata girişildiği taktirde, her zaman için kayıp verme riski vardır" dedi. Bu arada, Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Afganistan'daki kara harekatının yakın bir zamanda olacak olması nedeniyle, bakanlığa bağlı sigorta şirketlerinin İngiliz askerleri için hayat sigortası yapmayı reddettikleri kaydedildi.

Öte yandan Mail on Sunday gazetesi, Usame Bin Ladin'in video görüntüleri aracılığıyla şifreli mesajlar verilebileceği konusunda kaygılı olan İngiliz hükümetinin, bu video görüntülerinin kullanılmasıyla ilgili televizyon kanalı yönetimleriyle görüşmeler yapmayı istediğini bildirdi.

İNGİLTERE'DEN, EL KAİDE'NİN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Bu arada, Usame Bin Ladin'in El Kaide örgütünün Amerikan ve İngiliz hedeflerini vuracakları yönündeki tehdidine, ABD'den sonra İngiliz hükümeti de tepki gösterdi.

Başbakan Blair'in bürosundan yapılan açıklamada, El Kaide'nin son tehdinin, 11 Eylül'de ABD'de düzenlenen terörist saldırıların sorumluluğunun açıkça kabülü olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Tehdit, Usame Bin Ladin ve El Kaide'nin, terör eylemlerini sürdürme, kışkırtma ve destekleme niyeti içinde oldukları konusunda şüphe bırakmıyor. Bin Ladin ve örgütü El Kaide ile bunları destekleyen ve barındıranların hesap vermelerini sağlamaya kararlı oluşumuzun nedeni de bu" denildi.

Amerikan hükümeti de, El Kaide'nin tehdidini, "propaganda" olarak niteleyerek reddetmişti. El Kaide sözcüsü Süleyman Ebu Geyt, Katar'ın El Cezire televizyonundan yayınlanan açıklamasında, Afganistan'a yönelik operasyonlara misilleme olarak Amerikan ve İngiliz hedeflerini vurma sözü vermişti.

Ebu Geyt açıklamasında, Amerikalı ve İngilizlere, özellikle de Müslümanlar, çocuklar ve "Amerikan siyasetine karşı çıkan herkese", "uçağa binmemeleri ve yüksek binalarda yaşamamaları" uyarısında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!