Bişkek'te Türkiye günleri

Güncelleme Tarihi:

Bişkekte Türkiye günleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 18:48

Haberin Devamı

Büyükelçi Serpil Alpman, iftarın başlangıcında yaptığı kısa konuşmada, programa bazı bakanlar ile üst düzey bürokratların da katılmasının planlandığını, ancak ülkede son günlerde yaşanan gelişmeler nedeniyle bu kişilerin “Türk iftarı”na katılamadıklarını söyledi.

Alpman, iftar sırasında Pakistan'daki depremzedeler için yardım toplanacağını da açıkladı.Büyükelçilik Din Hizmetleri Müşaviri'nin iftar duasının ardından yemeğe başlayan konuklar, Kültür Bakanlığı sanatçıları tarafından gerçekleştirilen “sema” gösterisini de izlediler. 250'ye yakın davetlinin katıldığı iftar programında konuklar, bir taraftan Türkiye'yi tanıtan sinevizyon gösterisini izlerken, bir taraftan da Türk mutfağının örnekleriyle tanıştılar.

Yemeğin ardından yöresel kıyafetler giymiş garsonlar, Türk kahvesi yaparak misafirlere ikram ettiler. “Türk iftarı” programı sırasında masalar arasında Pakistan'daki depremzedeler için yardım sandığı da dolaştırıldı. Türk işadamlarınca yapılan 7 bin 394 dolar ve 170 avro tutarındaki yardım, aynı yerde Pakistan Büyükelçiliği yetkililerine teslim edildi.

Haberin Devamı

Pakistan Büyükelçisi Muhammad Alam Brohi, yaptığı teşekkür konuşmasında, Türkiye'nin her zaman Pakistanlı kardeşlerinin yanında olduğunu söyledi. Brohi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ülkesini ziyaret ederek, Türkiye'de toplanan yardımları teslim ettiğini ifade etti.

Büyükelçi Brohi, yine bir yardım kampanyasında bir Türk işadamının 1000 dolar, eşinin ise kolunda taşıdığı bileziği verdiğini açıklayarak, o sırada aynı yerde bulunan işadamına da ayrıca teşekkür etti.

“Bişkek'te Türkiye Günleri” programı çerçevesinde yarın Devlet Tarih Müzesi'nde “Türk Ürünleri Sergisi” açılacak. 30 Ekim tarihine kadar açık kalacak olan sergide, Kırgızistan'daki Türk şirketlerinin ürünleri sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!