Birliğe akın

Güncelleme Tarihi:

Birliğe akın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 00:02

Türkiye’nin kalbi dün İstanbul Yenikapı’da attı. Karadan ve denizden milyonlarca insan Yenikapı’ya aktı. Darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti, 23’üncü gününde Yenikapı’da milyonlarca kişinin tanıklığında zirve yaptı. 81 il meydanında dev ekranlardan izlenen mitingle, tüm dünyaya ‘Türkiye tek yürek’ mesajı verildi.

Haberin Devamı

‘ZAFER demokrasinin meydanlar milletin’ sloganıyla düzenlenen ve darbeye karşı olan herkesin davetli olduğu Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Yenikapı’da birlik ve kardeşlik ruhunu yeniden canlandırdı. Darbe girişiminin ertesi akşamı başlayan ve 23 gündür süren demokrasi nöbetlerine katılan milyonlarca kişi, İstanbul Yenikapı’da saat 17.00’de başlayacağı duyurulan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılmak için, dün gün içinde zaman zaman 36 dereceye kadar ulaşan sıcaklığa rağmen, 10.30’dan itibaren meydanı doldurmaya başladı. Polisin trafiğe kapattığı caddelerden yürüyerek gelen vatandaşlar, güvenlik kontrol noktasına kurulan metal dedektörleri ve X-ray cihazlarıyla arandıktan sonra miting alanına alındı.

Birliğe akın


İLK GELEN BAHÇELİ SON GELEN ERDOĞAN
Miting alanına ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli saat 17.35’te beraberinde parti yönetim kurulu üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte Yenikapı’ya geldi. Bahçeli’nin halkı selamlamasından hemen sonra, saat 17.39’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’liler alana girdiler. KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün de parti genel başkanlarıyla aynı dakikalarda alana geldi. Başbakan Binali Yıldırım saat 17.45’te alana geldi ve eşiyle birlikte vatandaşları selamladı. “Hainlerin bombaladığı kahraman, gazi Meclisimizin başkanı” diye anons edilen TBMM Başkanı İsmail Kahraman saat 17.48’de alana girerken hemen arkasından eşiyle birlikte gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Anadolu’nun yiğit evladı. Dünya mazlumlarının gür sesi. Başkomutanımız” diye anons edildi.

240 ŞEHİT İÇİN KURAN OKUNDU
MİTİNG saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. 240 şehit için okunan Kuran tilavetinin ardından duayı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez yaptırdı. Yenikapı’nın barış kapılarını açmasını isteyen Görmez, “Bu milat olsun. Kıyamet sabahına kadar vatan üzerindeki kalpler birbirine kenetlensin” dedi. 

3 MİLYON ŞAPKA DAĞITILDI
Yenikapı’ya deniz yoluyla gelen vatandaşları, İstanbul’un çeşitli noktalarından hareket eden 204 tekne taşıdı. Teknelerden 50’si Eyüp, Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy’den ring seferleri yaptı.

Karayoluyla gelecek vatandaşlar için Kazlıçeşme Miting Alanı, 7 bin otobüsün park edebileceği şekilde organize edildi. Vatandaşlar Kazlıçeşme’den yürüyerek, deniz yoluyla ya da Marmaray ile Yenikapı durağında inip miting alanına geldi.

Toplam dağıtılan Türk bayrağı sayısı 2.5 milyon, şapka sayısı ise 3 milyondu. Ayrıca 5 milyon şişe su da alanın çeşitli noktalarına bırakıldı.

Birliğe akın


HÜRRİYET MEYDANDAYDI
HABER: Eyüp SERBEST - Gülden AYDIN - Mesude ERŞAN - Ömer ERBİL - Aziz ÖZEN  - Zeynep BİLGEHAN - İdris EMEN - Özge EĞRİKAR
FOTOĞRAF: İbrahim YURTBAY - Selçuk ŞAMİLOĞLU - Emre YUNUSOĞLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!