Birleşik orkestranın sergili konseri

Güncelleme Tarihi:

Birleşik orkestranın sergili konseri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, yarın saat 19.30'da Aya İrini'de El Paso Teksas Senfoni Orkestrası ile ‘‘birleşik'' orkestraya dönüşerek müzikseverlerle buluşuyor. Bu konserin önemli bir özelliği de fotoğraf sergisiyle tamamlanması. Fotoğraf sanatçısı Mehmet Çağlarer'in Aya İrini'nin avlusunda açılacak ‘‘Bir Orkestranın Hikáyesi'' sergisi, Borusan İstanbul Filarmoni'nin yalnızca konserlerini değil, ağırlıklı olarak sahne arkasını, her konserde izleyici karşısında sonlanan ve yeniden başlayan o uzun, heyecan dolu ve zorlu yolculuğu yansıtıyor.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Şef Gürer Aykal yönetiminde, 28. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali çerçevesinde yarın Aya İrini'de müzikseverlerle buluşuyor. Ancak bu konserin iki önemli özelliği var: Birincisi Borusan İstanbul Filarmoni, El Paso Teksas Senfoni Orkestrası ile birlikte 85 kişilik birleşik bir orkestraya dönüşüyor. İkincisi ise konser bir fotoğraf sergisiyle tamamlanıyor. Borusan İstanbul Flarmoni'nin 1999-2000 sezonunun fotoğraflarını çeken Mehmet Çağlarer, bu fotoğrafları konser öncesinde sergiliyor. Söz konusu fotoğraflar, önümüzdeki sezon ‘‘Bir Orkestranın Hikáyesi'' başlığı altında albüm olarak yayımlanacak.

Konuk solistler

Yarınki konserde iki konuk solist yer alıyor: Soprano Kishna Davis ile Bariton Lawrence Craig. Orkestra Ferit Tüzün'ün ‘‘Türk Kapriçyosu''nu, Gershwin'in ‘‘Porgy and Bess'' Operasından bölümleri ve Dvorak'ın ‘‘Yeni Dünyadan'' adı ile anılan 9. Senfoni'sini seslendirecek.

Bu yıl 69. kuruluş yılını kutlayan El Paso Teksas Senfoni Orkestrası, Teksas eyaletinin en eski orkestralarından biri olma özelliğini taşıyor. ABD'de olduğu kadar yurtdışındaki konserleriyle de geniş bir müziksever kitlesi tarafından beğeniyle izlenen El Paso'nun müzik direktörü aynı zamanda Borusan İstanbul Flarmoni Orkestrası'nın Daimi Şefi ve Müzik Direktörü olan Profesör Gürer Aykal.

Konsere solist olarak katılan soprano Kishna Davis ise New York Operası'nda sahnelenen ‘‘Porgy and Bess'' Operasındaki üstün başarısıyla göz doldurmuş bir sanatçı. Kısa bir süre önce The Connecticut Grand Opera'da sahnelenen ‘‘La Boheme'' operasındaki Musetta rolüyle de eleştirmenlerin övgüsünü topladı. Bariton Lawrence Craig ise opera sahnelerinin genç ve güçlü sesi olarak nitelendiriliyor. Amerika ve Avrupa'da önemli opera merkezlerinde sahneye çıktı ve büyük başarılar kazandı. Yorumladığı eserler arasında ‘‘Sihirli Flüt'', ‘‘Madama Butterfly'', ‘‘Cosi fan tutte'' gibi klasik ve ‘‘Porgy and Bess'' gibi çağdaş başyapıtlar yer alıyor.

Sahne arkasına bir bakış

Konser sırasında gerçekleşecek serginin fotoğraflarını ise Mehmet Çağlarer çekti. Bu sergi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın kurulduğu tarihte, Ekim 1999'da başlayan ve halen sürmekte olan bir belgesel fotoğraf çalışmasının ilk ürünü.

Çalışmanın amacı, yalnızca konserleri, yani orkestranın izleyici ile buluşma anlarını değil, ağırlıklı olarak ‘‘sahne arkası''nı, her konserde izleyici karşısında sonlanan ve yeniden başlayan o uzun, heyecan dolu ve zorlu yolculuğu yansıtıyor.

Bilet fiyatları: 7,5 - 5 - 2,5 milyon, öğrenci ve 65 yaş üstü 6 - 4 - 2 milyon. AKM fuayesindeki Bilet Satış noktası her gün 10.00-19.00 arası, 21.30'da gösteri olduğu günlerdeyse 21.30'a kadar açık. BİLETİX kanalıyla (0216) 454 15 55 numaralı telefondan kredi kartıyla bilet satışı her gün 08.30-22.30 saatleri arasında devam ediyor. BİLETİX satış noktaları: Bahçeşehir, Beylikdüzü, Caddebostan, Galleria, Maslak, Merter ve Soyak (Göztepe) MMM Migros'lar ile Beyoğlu ve Ortaköy Raksotek mağazaları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!