Birinin metresi olurum, diğerinin karısı

Güncelleme Tarihi:

Birinin metresi olurum, diğerinin karısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2008 10:00

Fransız sinemasının usta yönetmeni Claude Chabrol, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali programında yer alan 2 Mayıs'ta da gösterime girecek olan İkiye Bölünen Kız filminde ne sevgilisinden ne de kocasından vazgeçebilen bir genç kadının öyküsünü anlatıyor.

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN

Claude Chabrol'ü nasıl bilirsiniz... Fransız Yeni Dalga akımının öncülerinden... Saplantılar, sadakatsizlik, zina, hatta cinayet gibi insani durumları filmlerinde çarpıcı bir biçimde anlatan bir sinema ustası. Sinema kariyerinde yarım asırı geride bırakan Claude Chabrol'un son filmi İkiye Bölünen Kız (la Fille Coupee En Deux), 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin Yıllara Meydan Okuyanlar bölümünde. Festivalin hemen ardından da 2 Mayıs'tan itibaren sinemalarda.

Chabrol'un senaryosunu da Cecile Maistre ile birlikte yazdığı filmin oyuncu kadrosunda Ludivine Sagnier, Benoît Magimel, François Berléand yer alıyor.

Chabrol’un 50 yıllık izleğini sürdürüp burjuvazi, entelektüellik ve televizyon kültürüyle dalga geçtiği filmin konusuna gelince: Yirmi beş yaşındaki güzel hava durumu sunucusu Gabrielle iki erkek arasında kalmıştır: Seçkin yazar ve namlı çapkın Charles ile aile servetinin çekici fakat dengesiz mirasçısı Paul. Kız onu tersleyince, Paul rakibine karşı vahşi ve çılgınca bir nefret duymaya başlar. Gabrielle adamlardan birinin metresi ve diğerinin karısı olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!