Birinci sınıflar ne zaman açılıyor? Okullar ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

Birinci sınıflar ne zaman açılıyor Okullar ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 18:41

Okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı milyonlarca öğrenci ve veli tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte yavaş yavaş okudukları şehirlere dönen öğrenciler, okulların açılış tarihini merak ediyor. İlk kez ders başı yapacak olan okul öncesi öğrencileri ve birinci sınıflarında okula gidecekler tarih belirlendi. Peki, birinci sınıflar ne zaman açılıyor? Okullar ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Yaz tatili ne zaman bitecek, okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaya devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı için hazırlıklarını tamamlayacak olan öğrenciler, okulların açılacağı net tarihi merak ediyor. Peki, birinci sınıflar ne zaman açılıyor? Okullar ne zaman açılacak?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Üç aylık tatilin ardından ders başı yapacak olan öğrenciler, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk dersine 17 Eylül Pazartesi günü girecek. Yaklaşık 4 aylık bir sürecin ardından 18 Ocak tarihinde sömestr tatiline girecek olan öğrenciler ve eğitimciler, ikinci döneminin ilk dersine ise 4 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

2018-2019 eğitim öğretim dönemi ise 14 Haziran 2019 tarihinde karnelerin dağıtılmasıyla son bulacak.

Haberin Devamı

BİRİNCİ SINIFLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlk kez ders başı yapacak olan okul öncesi öğrencileri, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'nci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrenciler, uyum eğitimi dolayısıyla 10-14 Eylül tarih aralığında ders başında olacak.

ÇANTA SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Bilinçsiz kullanılan sırt çantalarının, çocukların gelişimini olumsuz etkilediğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Bülent Neymen, “Anne ve babalar, okul çantalarının ağırlığının, çocuğun ağırlığının yüzde 10'unu geçmemesine özen göstermeli” uyarısında bulundu.

Özellikle omurga gelişiminin oluştuğu 8-18 yaş arasındaki çocuklarda, sırt çantası kullanımının; bel-sırt ve omuz ağrıları, bel ve sırtta eğrilikler, hatta akciğer üzerine kısıtlayıcı etki ile solunum kapasitesi üzerine de kısıtlayıcı etkiler yapabildiğini belirten Dr. Neymen, sırt çantası seçimi için şunlar tavsiye etti:

“Olabildiğince hafif sırt çantaları seçilmelidir. O nedenle boş ağırlığını mutlaka alırken göz önünde bulundurun. Her türlü aksesuarın çanta ağırlığını arttıracak etki yaratacağını unutmayın; Bel hizasının 5 santim yukarısına kadar gelen çantaları tercih edin. Daha aşağı inmesi bele fazla ağırlık yaratabilir; Pedler ile desteklenen bel ve omuz kısmı, bu bölgelere binen yükü azaltacaktır; Yaşı nispeten daha büyük çocuklarda ekstra bel kemeri bele binen ağırlığı azaltmada faydalı olabilir; Tekerlekli tipler düz zeminlerde çekerek taşımaya da yardımcı olacağı için çocuğun yükünü azaltmada faydalı olabilir.”

Haberin Devamı

VELİLERE KORSAN SERVİS UYARISI

Antalya Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Şahin, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi velileri korsan servise karşı uyardı. Şahin, şoför kartı ve oda kaydı bulunmayan servis şoförlerinin tercih edilmemesi gerektiğini söyledi.

Korsan servisin çocukların hayatını tehlikeye attığını belirten Antalya Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Şahin, bazı şoförlerin akşam başka işte çalışıp sabah okul servisi şoförlüğü yaptığını ve uykusuz kaldıklarında kazaya neden olabileceğini ifade etti. Şahin, “Bazı aileler günlük okul servisi değiştiriyor. Odaya kayıtlı şoförler sezonu tamamlamak zorunda. Şoförlerimizin gerekli tüm belgeleri kayıtlı ve her yıl güncelleniyor. Veliler olumsuz bir durumda korsan serviste muhatap olacak kişi bulamıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mesaj sistemiyle talep eden ailelerin, çocuğunun durumunu öğrenebildiğini belirten Şahin, velilerden gelen şikayetlerin de kayıt altına alınarak değerlendirildiğini söyledi. Şahin, “Bu yıl hayata geçecek olan Araç Takip Sistemi ile servislerin kaç kilometre hızla hareket ettiği, okula ulaşıp ulaşmadığı, trafikteki durumu bilgisi de oda tarafından takip edilecek” dedi.

BAKMADAN GEÇME!