Biri ’çüş’ten kavgalı diğeri ’çiş’ten davalı

Güncelleme Tarihi:

Biri ’çüş’ten kavgalı diğeri ’çiş’ten davalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2008 00:00

AKP’li Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, "Bize gerici demişler. Olsun be, biz onlara çüş demek için gerideyiz" deyince muhalefet ayaklandı. Antakya’da ’sokağa işemekten’ 117 YTL ceza kesilen CHP milletvekili Durgun ile ’Rüşvet alıyor’ dediği Belediye Başkanı Yeloğlu da birbirlerine dava açtı.

DENİZLİ’nin AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, önceki gün Belediye Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen AKP Kadın Kolları’nın 2’nci Olağan Kongresi’ne katıldı. Zeybekci, buradaki konuşmasının bir bölümünde, "Bize hırsız, namussuz diyemezler, emanete hıyanet ettiniz, ettirdiniz diyemezler. Çalışmadınız, beceriksizsiniz diyemezler. Bize dedikleri şey bellidir. Onu diyebilirler ama, üstadın dediği gibi, bize gerici demişler; olsun be, biz onlara çüş demek için gerideyiz" dedi. Bu sözleri, yerel medyada yer alınca, ortalık ayağa kalktı.

NECİP FAZIL’IN SÖZÜ

CHP İl Başkanı Ali Kavak, "Tüm Denizli’yi temsil eden ve kamu yönetiminde bulunan bir kişinin ağzına yakışmayacak sözler sarfetmiş. Muhalefeti eşek yerine koyup çüş demek ne oluyor? Başkan dilini terbiye etmelidir. Halka hakaretten mahkemeye başvurmayı düşünüyoruz" dedi. Zeybekci ise ’çüş’ kelimesini AKP’ye ’gerici’ diyenlere karşı kullandığını söyledi, sözlerin, çok sevdiği şair Necip Fazıl’a ait olduğunu belirtti.

RÜŞVET İDDİASI

Antakya’da ise, ’sokağa işediği’ iddiasıyla Kabahatler Kanunu’na göre 117 YTL idari para ceza kesilen CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ile rüşvet almakla suçladığı Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Yeloğlu, karşılıklı tazminat davası açtı. Davaların ilk duruşmaları geçen hafta yapılırken, rüşvet iddiaları ve çiş cezasını kesen memurlar hakkındaki inceleme sürüyor.

255’E KARŞI 20 BİN YTL

Durgun, rüşvet iddiasıyla ilgili yaptığı açıklamada, elinde ses kaydı olduğunu, Yeloğlu’nun masasına bırakıldığı iddia edilen parayı alıp almadığını bilmediğini, ancak parayı gönderdiği ileri sürülen firmanın ihaleyi almasının düşündürücü olduğu söylemişti. Yeloğlu ise iddiayı reddetmişti. Yeloğlu’nun açtığı 255 bin YTL’lik tazminat davasına karşı, Durgun da 20 bin YTL’lik tazminat davası açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!