Biri Bizimle Dalga Geçiyor (BBD) Center

Güncelleme Tarihi:

Biri Bizimle Dalga Geçiyor (BBD) Center
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2007 02:00

Kumar oynandığı gerekçesiyle daha önce 9 kez polis tarafından basılan Etiler’deki Dalmaz Center’a dün 10. kez kumar baskını düzenlendi. Polis, bir önceki baskında kapıya konulan mührün mahkemeden alınan ve mekanın "teşhir salonu" olduğuna dair belgeye dayanılarak söküldüğünü belirledi. Mekanın sahipleri, daha önceki baskınlarda olduğu gibi yine küçük para cezalarıyla serbest kaldı.

ASAYİŞ Şube Müdürlüğü ile Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri, dün saat 02.00 sıralarında Nispetiye Caddesi’ndeki Dalmaz Center’da kumar oynandığı ihbarı aldı. Yapılan baskında, ihbar yine doğru çıktı ve içeride bulunan 6’sı kadın, 87 kişi gözaltına alındı. Bir rulet masası ile kumar oynanan kağıtlar ve yüzlerce pula el konuldu. Götürüldükleri Levent Polis Merkezi’nde ifadeleri alınan şüphelilerden 73’ü, 150’şer YTL para cezası kesilerek serbest bırakıldı. Polis, 9. baskında kapıya konulan mührün mahkemeden alınan ve mekanın "teşhir salonu" olduğuna dair belgeye dayanılarak söküldüğünü belirledi. Polis, daha önce olduğu gibi mekanın sorumlularına yine sadece para cezası kesebildi.

CEZA DEĞİL KABAHAT

Kumar oynama ve oynatmak suçu, AB’ye uyum kapsamında yenilenen Türk Ceza Kanunu’ndan çıkarıldı. Kabahatler Kanunu kapsamına alınan kumar oynamanın cezası 109 YTL, oynatmanın cezası da 5 bin YTL olarak belirlenince kumar oynatan lokal patlaması yaşandı. Polisin, son operasyonlarda işlettiği "1072 sayılı Rulet, Tilt, Langırt ve Benzeri Oyun Alet ve Makinaları Hakkında Kanun" ise baht ve talihe bağlı oyun alet veya makineleri bulundurma, çalıştırma, yurda sokma ve imal etmeye 1 yıla kadar hapis öngörüyor. Kumar makineleri, "Altıner Kalıp Makine ve Mobilya" ile "Özak Oyun Makineleri Ekipmanları" şirketlerince üretiliyor.

FESHEDECEĞİM DEMİŞTİ

Dalmaz Center’ın sahibi Mehmet Dalmaz, 9. baskın sonrasında, yaptığı basın toplantısında "Bana kumar malzemeleri satacaklarını söylediler. Kumar oynatıp oynatmadıklarını bilmiyorum ama onları her baskında uyardım ve bir kez daha şans verdim" diyerek, sözleşmeyi feshedeceğini belirtmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!