Birgün: Ecevit'in hayatta olmasını isterdim

Güncelleme Tarihi:

Birgün: Ecevitin hayatta olmasını isterdim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 14:02

CHP'nin, DSP kontenjanından İzmir'den aday olan Recai Birgün ve Harun Öztürk, mazbatalarını Adalet Komisyonu Başkanı Şahabettin Akbay'ın elinden aldı

Haberin Devamı

Mazbatasını alan Ecevit'in eski koruma Müdürü Recai Birgün, “Ecevit'in hayata olup, bu ana tanıklık etmesini isterdim” dedi.

CHP'nin DSP kontenjanından İzmir'den aday olan Recai Birgün ve Harun Öztürk, Adalet Komisyonu Başkanı Şahabettin Akbay'ın elinden mazbatalarını aldı. Akbay, seçim çalışmaları sırasında siyasi partiler arasında sert tartışmaların yaşandığını belirterek, “Umarım bu eleştireler meydanlarda, kulislerde kalır. Meclise taşınmaz” dedi.
Mazbatasını alan Ecevit'in eski koruma müdürü Recai Birgün, duygulu anlar yaşadığını ifade etti. Birgün, “Ecevit'in hayatta olup, bu ana tanıklık etmesini isterdim” dedi. 1980'den bu yana siyasete girmeyi planladığını belirten Birgün, bu isteğinin Bülent Ecevit'in yanında daha da arttığını dile getirdi. Birgün, “Ecevit'in yanında, çalmadan siyaset yapılacağını anladım” dedi.

Haberin Devamı

Birgün, “CHP'den ne zaman istifa edeceksiniz” sorusu üzerine “Buna parti meclisimiz karar verecek. Acelemiz yok. Sanıyorum yemin ettikten sonra, partimize döneceğiz. Yangından mal kaçırır gibi hemen CHP'den ayrılmayacağız” karşılığını verdi. Harun Öztürk, CHP'den istifa ederek, DSP'ye geçeceklerini belirterek, “Siyasal mücadelimiz DSP'de vereceğiz. Türkiye seçim öncesi gerildi. Umarım bu gerginlik meclise taşınmaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!