' Bir Zamanlar Osmanlı ' yayından kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bir Zamanlar Osmanlı   yayından kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2012 16:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisi için "Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Dizinin yönetmenlerini kınıyorum. Yargı gerekli kararı vermeli" demesinin yankıları sürerken TRT ' Bir Zamanlar Osmanlı ' dizisini yayından kaldırdı. Dizinin başrol oyuncu Özcan Deniz, isyan edip Başbakan'a seslendi.

Haberin Devamı

Başbakan'ın bu eleştirilerinin ardından Muhteşem Yüzyıl'a alternatif olarak gösterilen ve TRT1 ekranlarında yayınlanan  "Bir Zamanlar Osmanlı " dizisi yayından kaldırıldı.  

BÜTÇE BÜYÜK REYTİNG DÜŞÜK     

TRT’nin Osmanlı İmparatorluğu dönemini konu alan “Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam” dizisi, reytinglerinin düşük olması gerekçe gösterilerek yayından kaldırılıyor. Türkan Şoray ve Özcan Deniz’in rol aldığı dizinin bütçesinin TRT’nin diğer dizilerinin bütçelerini ikiye katladığı bildirildi. Yetkililer, “Başbakanın bu tür dizilere olan eleştirileri ile kesinlikle alakası yok. Tek gerekçe bütçesi fazla ama reytingi düşüktü” dediler. Yetkililer, Hürriyet’e şunları söyledi:

Haberin Devamı

BÜTÇE İKİ KATI, REYTİNG YARISI   

“TRT’de yayınlanan Seksenler dizisinin reytingi 10.5, Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinin reytingi 10, Leyla ile Mecnun dizisinin 6- 7, Sakarya Fırat uzun süredir yayınlanmasına rağmen reytingi 6-7 civarında. Ancak Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin bütçesi tüm bu saydığımız dizilerin bütçesinin iki katı kadar. Ama dizinin reytingi de bu dizilerin yarısı, 2- 3 civarında. İzlenme oranı düşük olunca da yayından kaldırma kararı alındı. Kesinlikle başka hiçbir gerekçesi yok. Son çekilen bir bölüm daha yayınlanacak ardından ekrana veda edecek.” Esra KAYA/ANKARA

YAPIMCIDAN AÇIKLAMA: YÜKSELİŞTEYDİK   

Dizinin yapımcısı Burhan Özkan ise “Diziler başlar ve biter. TRT bitirmek istedi. Sebep söylemediler. Yönetim uzatılmasına uygun bulmadığına yönelik bir açıklama gönderdi. Biz tarihe, sinemaya, televizyona ve seyirciye son derece saygılı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Kaliteden ödün vermedik, hiçbir masraftan kaçınmadık. Son üç haftadır da reytingimiz yükselişe geçmişti. Dizinin yayınlandığı saatte TRT dördüncü kanal oluyordu. Bu hafta ilk 100’lük sıralamada 39. olduk. Yaptığımız işin sonuna kadar arkasındayız. Önümüzdeki dönemlerde başka tarih dizileri yapmaya azimli ve kararlıyız. TRT’nin kararına da saygılıyız” dedi.

DİZİDEN KARELER

"BİZE ZAMAN TANINMADI"  

Haberin Devamı

Final haberini dizi oyuncularından Özcan Deniz twitter sayfasından duyururken Başbakan'a seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Özcan Deniz sayfasına "Sayın başbakanım bu dizi gerçekten sahip çıkılmayı hakediyordu. Geçen sezondan küsmüş seyirciyi tekrar diziye çekmek zor bir işti ve zaman gerekliydi. Zamana ihtiyacı vardı ve o zaman tanınmadı. Üzücü ama olağan üstü bir ekiple çalıştığım için mutluyum. Her türlü övgüyü ve ilgiyi hakeden bir dizi projesidir. Bu haftaki reytinglerdeki kıpırdamalar umut vericiydi." yazdı.

 Bir Zamanlar Osmanlı   yayından kaldırıldı

YENİ SEZONA TRASFERLE BAŞLAMIŞTI

Cemal Hünal ve Fırat Tanış'ın veda ettiği dizinin kadrosuna yeni sezonda Özcan Deniz, Bülent Polat, Cem Uçan, Cenk Gürpınar,Esra Özüver,Mustafa Uzunyılmaz ve Hüseyin Elmalıpınar dahil olmuştu.

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!