Bir zamanlar kraldı şimdi uyku bile haram

Güncelleme Tarihi:

Bir zamanlar kraldı şimdi uyku bile haram
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2010 17:46

CNBC, güvenilir kaynaklara dayandırarak tüm zamanların en büyük Ponzi oyunlarından birine imza atan ve kendisine güvenenlere milyarlarca dolar zarar ettiren ünlü danışman Bernard Madoff’un cezaevi günlerini anlattı.

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor
Haberin Devamı

 

Bir zamanlar Wall Street’in kralıydı. Büyük hedefler peşinde olan yatırımcılar ve düzenleyiciler onun eline bakıyordu. Ancak son yılların en büyük Ponzi oyunlarından birine imza attığının ortaya çıkmasının ardından, hayatı ters düz oldu. Bernard Madoff, ünlü bir danışman sıfatını son yılların en büyük dolandırıcısıyla değiştirdi.

 

Herkes onu son olarak mahkeme salonunda, dolandırdığı insanlara dönüp “Gerçekten üzgünüm ama biliyorum bu sizin için bir şey ifade etmiyor” sözlerinin ardından yüzünde bir gülümsemeyle kendisini cezaevine götürecek araca ilerlerken gördü.

 

Normal hayattaki son pozunu bu şekilde veren Madoff, şu anda her anı birileri tarafından denetlenen ve kendine ait olmayan bir hayat yaşıyor.

Haberin Devamı

 

FAZLA UYKU CEZALANDIRILIYOR

Ünlü dolandırıcının kaldığı cezaevinde, herkes sabah saat 6’da uyanmak zorunda. Bu saati kaçıranlar, cezalandırılıyor.

 

Bunun yanı sıra, ceza evinin kurallarına göre, gardiyanlar bütün mahkûmları canları istedikleri saatte uyandırabiliyor.      

 

Ancak Madoff, kaldığı hapishane Butner da bile ünlü bir ismi. Ancak, normal hayatında da içine kapanık biri olan Madoff için bu durum zaman zaman can sıkıcı olabiliyor.

 

Hapishane kaynaklarına göre, liseden bu yana birlikte olduğu eşi Ruth, Madoff’u düzenli olarak ziyaret ediyor. Ancak bütün tutuklular, gözlemciler eşliğinde sınırlı saatlerde görüştüklerinden, bu anlar çok da romantik olmuyor.

 

Mahkumlar ve ziyaretçileri arasında, herhangi bir engel olmasa fiziksel temas oldukça sınırlı tutuluyor.

 

Aynı cezaevinde daha önce kalmış olanlar, Madoff’un kaldığı hücrede, üzerinde hiçbir şeyin olmadığı büyük ve uzun duvarların olduğunu söylüyor. Bu da Madoff’a duvarlara bakıp bakıp yaptığı hataları düşünme fırsatı veriyor.

 

Haberin Devamı

Cezaevindeki diğer mahkumlar arasında, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığından dolayı, bunun ünlü dolandırıcının önemli meşgalelerinden biri olabileceğine yönelik espriler yapılıyor.  

 

MÜŞTERİLERİNİN ARKASINDAN KONUŞUYOR

Madoff’un zaman zaman eski müşterilerinin haklarında konuştuğu, hatta onları aç gözlülükle suçlayıp, arkalarından küfür ettiği söyleniyor.

 

Ünlü dolandırıcı çıktığı mahkemelerdeyse, mağdurlarına yaptıklarından dolayı çok pişman olduğunu söylese de bunları cezaevine girdikten sonra söylediğinden, ona güvenip de büyük zarar edenler arasında çok fazla bir inandırıcılığı kalmıyor.

 

*Bu yazı CNBC'de yayımlanan "Reporter's Notebook: Bernard Madoff's Life Behind Bars" başlığıyla yayımlanmıştır.

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet

http://twitter.com/HurriyetEkonet      

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!