Bir yıldızın anısına

Güncelleme Tarihi:

Bir yıldızın anısına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 11:38

Zehra Yıldız anma konserinde yine genç sesler Zehra için söyleyecekler.

Haberin Devamı

Zehra Yıldız Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen on ikinci Zehra Yıldız anma konserinde yine genç sesler Zehra için söyleyecekler. Soprano Zehra Yıldız 1997 yılında Almanya’da sahnelenen Salome ve  Fidelio temsillerinin ardından geçirdiği beyin kanamasıyla  aramızdan ayrılmıştı.

26 Aralık 2009 Cumartesi akşamı saat 20:00'de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de yapılacak bu yılki konsere, kimi La Scala’da, kimi Londra’da, kimi Torino’da, kimi Danimarka’da sahneye çıkmış operamızın parlayan yıldızları lirik soprano Simge Büyükedes, mezzo soprano Sim Tokyürek, koloratur soprano Zerrin Karslı, kontrtenor Kaan Buldular, kontrtenor Cenk Karaferya ve tenor Arda Doğan  solist olarak katılacak.  Sanatçılara piyanoda  Raina Popova eşlik edecek.

Haberin Devamı

Ölümünün ardından İDOB  solistlerinden eşi  tenor Süha Yıldız  öncülüğünde kurulan Zehra Yıldız Kültür ve Sanat Vakfı, Zehra Yıldız’ın adını ve sanatını genç yeteneklerin başarılarında yaşatabilmek;Türkiye’deki opera,bale ve çoksesli müzik çalışmalarını yurtiçinde ve dışında desteklemek amacını güdüyor.

/images/100/0x0/55ea5cd7f018fbb8f87b0512

Parter       :  50 TL                            

                   40 TL                         
Balkon      :  30 TL                            

                   20 TL                          Â

Org altı     :  40 TL                                                   
                   30 TL                                

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!