Bir yılda 285 kitap okudu

Güncelleme Tarihi:

Bir yılda 285 kitap okudu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2011 11:11

Hayrünnisa Gül'ün himayesinde daha önce İstanbul, Kayseri ve Şanlıurfa’da yapılan ‘Konuşan Kitap Şenliği'nin dördüncüsü Ordu'da yapıldı.

Haberin Devamı

Şenliğin belki de en gururlu ismi ise Şefika Güney’di. 10 yaşındaki Şefika, 1 yılda tam 285 kitap okudu ve ödülünü Hayrünnisa Gül’ün elinden binlerce kişinin huzurunda aldı.

 

Kürsüye önce Hayrünnisa Gül çıktı. Sözlerine geçmeden önce, Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinden Karadeniz’de Fırtına bölümünü okudu. Amaç, Türkiye’de her yaş gurubundan insanın okuma alışkanlığı kazamaması... Çünkü Türkiye'de sadece yılda ortalama 7 kitap okunuyor.

 

KONUŞAN KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ'NDEN FOTOĞRAFLAR

 

4 KİŞİDEN YALNIZCA BİRİ KİTAP OKUYOR

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi HayrünnisaGül, Türkiye'de her 4 kişiden yalnızca birininkitap okuma alışkanlığı var. Toplumumuzun yaklaşık yüzde 32'si hiç kitapokumuyor. Gelişmiş ülkelerde yılda ortalama okunan kitap sayısı 20'den fazlaykenbu sayı bizim ülkemizde sadece 7. Bu hiç de ülkemize yakışan bir tablo değil.Türkiye Okuyor Kampanyası ve Konuşan Kitap Şenliği'nin hayata geçirilmesininarkasındaki sebep de bu zaten. Ne mutlu bize ki büyük bir heyecanla yürüttüğümüzbu çalışmalara toplumumuz da aynı heyecanla cevap verdi. Ülkemizin dört biryanında adeta okuma seferberliği başlatıldı. Her gün yeni bir etkinlikle halkımızkitap okumaya teşvik ediliyor, okuma yarışmaları düzenleniyor hatta GuinnessRekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan okuma rekorları kırılıyor. Bütün buçalışmalarla inanıyorum ki ülkemizdeki kitap okuma oranı her geçen günyükselecektir.” şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

YILDA 385 KİTAP OKUDU

Konuşan Kitap Şenliği’nin sunuculuğunu yapan Erdoğan Arıkan, Hayrünnisa Gül'ün yanına Şefika Güney’i çağırdı ve salona sordu;"Sizce Şefika 1 yılda kaç tane kitap okumuştur." Salondan gelen cevaplar 10, 20'yken Şefika Güney mikrofona "Ben 1 yılda 285 kitap okudum" deyince salondan büyük bir alkış aldı.

Haberin Devamı

Durugöl İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan Şefika henüz 10 yaşında. 1 yıl içerisinde Gazi Halk kütüphanesi’nden tam 285 kitap aldı ve okudu. Ve en çok da Muzaffer İzgü'nün eserlerinin hepsini ama Namık Kemal’in İntibah romanına hayran olduğunu dile getirdi.

 

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Gül'ün yanı sıra Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de katıldı. Ayrıca etkinliğe, Doğan Hızlan, İnci Aral, Oral Çalışlar, Haydar Ergülen, Mario Levi, Salih Memecan, Lenet İnanır, Rıdvan Dilmen gibi şair, yazar ve ünlü simalar da katıldı.

  

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASINA KATILDI

 

Haberin Devamı

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nden ayrılan Gül, basına kapalı olarak gerçekleşen Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Ordu Çocuk Yuvasını ziyaret etti. Çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Hayrünnisa Gül, eylül doğumlu 32 çocuk için düzenlenen doğum günü partisine katıldı. Gül, çocuklarla birlikte kitap şeklindeki pastayı kesti.

Hayrünnisa Gül, yaşları 5 ile 13 arasında değişen çocukların kaldığı yuvada, çocuklarla Hacivat-Karagöz ve sihirbazlık gösterisini izledi. Çocuklar, kendileriyle sohbet eden Hayrünnisa Gül'e, yaptıkları el işi Türk bayrağını hediye ettiler.

Yuvanın ardından Ahmet Cemal Maden Huzurevine geçen Hayrünnisa Gül, huzurevi sakinleriyle sohbet etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!