Bir Ümraniye kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bir Ümraniye kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ümraniye Cezaevi'ndeki operasyon henüz sürüyor. Militanlar, teslim ol çağrısına molotof kokteyli ve sloganlarla karşılık verdi.

ÖLÜM orucu eylemlerini sona erdirmek amacıyla başlatılan operasyon sadece Ümraniye'de sürüyor. Cezaevinin B bloğundaki konferans salonu ile C bloğundaki bazı koğuşlarda direnişlerini sürdüren 423 örgüt üyesine sürekli teslim olmaları için çağrı yapılıyor.

Tutuklu ve hükümlülere ulaşmak için operasyonlarını sürdüren güvenlik kuvvetleri, bir taraftan itfaiye araçlarının merdiveni ile çatıya çıkarken diğer yandan D bloğunun duvarları iş makinesiyle yıkılıyor. Yıkım sırasında 4-5 el silah sesi duyuldu, C bloktan dumanlar yükseldi. Cezaevinin çatısında C ve D bloklarının kiremitleri kaldırıldı. Tutuklu ve hükümlüler teslim ol çağrısına karşı molotof kokteyli ve sloganlarla karşılık verdi.

Polis barikatının bulunduğu yerde bekleyen tutuklu ve hükümlü yakınlarından taşkınlık yapan 30 kişi gözaltına alınırken saat 18.30'da cezaevinden peşpeşe iki patlama duyuldu. Patlamanın ardından B ve C blokları arasında dumanlar yükseldi. C blok çatısında alevler görüldü. Tutuklu ve hükümlülerin ellerine geçirdikleri eşya ve örgütsel dökümanları yaktıkları öğrenildi.

Taksim'de arbede

Taksim'de F tipi protestosu için oturma eylemi yapan gruba polis müdahale etti. Polisin panzerlerden su sıkması üzerine dağılan eylemciler çevredeki mağazaların camlarını kırdı. 20 kişi gözaltına alındı. Gaziantep'te de göstericiler bir polis otosunu yaktı. Ankara'da ise bir ekip otosu taşlarla tahrip edildi.

Bayrampaşa'da iki Kalaşnikof bulundu

OPERASYONUN tamamlandığı ve hiçbir terör mahkûmunun kalmadığı Bayrampaşa Cezaevi'nde yapılan aramalarda DHKP-C'li tutukluların güvenlik kuvvetlerine karşı kullandıkları iki Kalaşnikof tam otomatik tüfek, C-14 koğuşunda bulundu. Cezaevindeki araştırmaların halen sürdürüldüğü, tutuklu ve hükümlülerin güvenlik güçlerine karşı kullandıkları başka aletlerin de elde edildiği bildirildi. Bayrampaşa Cezaevi'nde araştırma çalışmaların, operasyon sırasında kullanılan gazların halen etkisini kaybetmemiş olması ve itfaiyenin müdahalesi sonrası oluşan su birikintileri nedeniyle ayrıntılı şekilde yapılamadığı ifade edildi. Bu arada hiçbir terör suçlusunun kalmadığı cezaevindeki jandarma güvenlik çemberi kaldırıldı ve açık görüş başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!