Bir sabah uyandı hayatı değişti

Güncelleme Tarihi:

Bir sabah uyandı hayatı değişti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 12:59

Taşkın Yılmaz'ın hayatı, 3 yıl önce bacağında meydana gelen şişlik ve yaralarla alt üst oldu.

Haberin Devamı

 Tıp dilinde derin ventrombozu hastalığı diye adlandırılan, bacakta toplar damar tıkanıklığının yol açtığı hastalığına yakalanan Yılmaz, 2007 yılında başlayan bu rahatsızlığının tedavisi için 9 hastane ve sayısız doktorda tedavi olabilmek için mücadele etti.

Gittiği her hastanede, hastalığın ilerlememesi için bacağının kesilmesi gerektiğinin söylendiğini belirten Yılmaz, genç yaşta tek bacakla hayata devam etmemek için hastalığına çare arıyor.

27 yaşındaki Taşkın Yılmaz, hiçbir rahatsızlığı yokken, 2007 yılında bir sabah uyandığında, sağ ayağında şişme olduğunu ve yürüyemediğini anlattı.

Eşinin ve arkadaşlarının yardımıyla çağrılan ambulansla Milas Özel İzan Hastanesine kaldırıldığını dile getiren Yılmaz, burada bir süre tedavi gördükten sonra doktorların, “Hastalığın ilerlememesi için ayağının kesilmesi” gerektiğini söyleyerek, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk ettiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Burada kendisine ilaç ve varis çorabı verildiğini kaydeden Yılmaz, ayağındaki yaraların iyileştirilemediğini, tedavi umudunun azalması üzerine çaresiz şekilde hastaneden ayrıldığını aktardı.

Yılmaz, daha sonra Denizli, Ankara ve Antalya'da çeşitli hastanelere başvurdu. Ancak gittiği toplam 9 hastanede de doktorların aynı fikri paylaştığını bildiren Yılmaz, hastanelerden üzgün ayrıldığını dile getirdi.

Bir yakınının tavsiyesiyle Denizli Devlet Hastanesi'ne müracaat ettiğini belirten Yılmaz, burada diğer ayağından deri nakli yapılarak tedavi edilmeye çalışıldığını, bir sonuç alınamayınca Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiğini söyledi.

Burada hasta ayağındaki damara by-pass ameliyatı yapıldığını anlatan Yılmaz, 9 saat süren bu ameliyatın ardından ayağındaki yaraların kısmen iyileşmeye başladığını, bir süre geçtikten sonra yine eski haline döndüğünü ifade etti.
Üç yıl süren tedavi sürecinde varını yoğunu kaybettiğini dile getiren Yılmaz, “Muğla'nın Milas ilçesinde bir iş yerim vardı. Orada eşim ve çocuğumla yaşıyorduk. Hiçbir sağlık sorunum yokken ayağımdaki rahatsızlık ortaya çıkınca, hayatım alt üst oldu. İşimi kaybettim, eşimle boşanma noktasına geldik” dedi.

Haberin Devamı

BACAKTA TOPLAR DAMAR TIKANIKLIĞI

Taşkın Yılmaz'ın ayağındaki damara 1 yıl önce by-pass ameliyatı yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vefa Özcan, hastalığın derin ventrombozu yani bacakta damar tıkanıklığı olduğunu ifade ederek, bu rahatsızlığın bacağın kesilmesine kadar gidecek bir süreci doğurabileceğini söyledi.

Özcan, şöyle dedi:
“Toplardamarın bacaktaki dolaşan kanı kalbe taşıyamaması nedeniyle oluşan bir hastalık. Böyle durumlarda ayak şişiyor, yaralar oluşuyor. Nadir görülen bir hastalık değil. Fakat sık görülen bir durum da değil. Biz bu hastaya önce kan sulandırıcı ilaç ve varis çorabı verdik. Daha sonra, hastanın genç olması nedeniyle, diğer bacağından damar alıp, kapalı olan damarın yerine yerleştirerek açmaya çalıştık. Toplardamarda, damar nakli biraz zordur. Atar damarda daha rahat olur. Ancak, hastanın genç olması nedeniyle bu şansı verdik. Bu hastalığa yakalananların, ameliyatlardan sonra da sürekli kontrollere gelmeleri gerekiyor. Çünkü kan sulandırıcı ilaçlar ve varis çorabının etkisini gözlemlememiz şart. Eğer kontrolleri aksatırlarsa, yaraların kapanmaması ve ilerleyen zamanda bacağın kesilmesi söz konusu olabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!