Bir nevi bildiğin striptiz

Güncelleme Tarihi:

Bir nevi bildiğin striptiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2010 00:00

Dita Von Teese ile dünyaya nam salan Burlesk isimli dans sanatı, önceki gün W Lounge’taki Burlesque Parti’de Glow Swanson ve Dorothy Shaw ile halkla buluştu. Birçok davetlinin katıldığı tabiri caizse üst üste izlenen 3’er dakikalık showlarda “ah ve uh” lar havada uçuştu.

Haberin Devamı

GECEDEN FOTOĞRAFLAR          

BURLESK DANSIN TARİHÇESİ- Foto-galeri

DITA Von Teese’in 2006 yılında Vakko partisinde özel bir kitleye sunduğu, Eurovision’da geçtiğimiz yıl Almanya performansı için de sahnede yaptığı şov olan Burlesk sanatı, İtalyan burlesk sanatçısı Glow Swanson ve Dorothy Shaw ile Jack Daniel’s ve W Lounge işbirliği ile düzenlenen Burlesque Party’de sergiledi.        

Geceye dünyanın en önemli DJ’lerinden Paris Les Bains Douches resident Dj’i (en baba dj’i yani) ve Kylie Minogue partilerinin vazgeçilmez ismi Leomeo’nun performansıyla start verildi. Chill-out ve lounge müzik tarzının yanı sıra happy house ve progressive setleriyle tanınan DJ Leomeo, DJ setindeki yerini almasıyla gece hareketlenmeye başladı. Parçalar çalınırken sürekli çıkışı ertelenen Glow Swanson, bir ara gelip kendi sahnesini organize etti. Kimse onun biraz sonra sahnede 50’lerin albenisini yaşatacağını sanmıyordu oysa.
New York’taki dünyaca ünlü “The Box”un haftalık burlesque şovlarının yapımcısı Glow Swanson ve Roberto Cavalli’nin gözde burlesque dansçısı Dorothy Shaw ’ın sunacağı özel performans gecikince, herkesi sabırsızlanmaya başladı. Sahnede yerini alan Swanson, çıkması oldukça kolay bir elbiseyle karşımızdaydı. İlk parçaya başladı ama ikinci parçaya geçildiğinde yanlış şarkı olduğu için sahneden indi. Sahneye tekrar çıkan Swanson kafasındaki devasa şapka ve bol kopçalı elbisesi, korsesi, jartiyerleri ile şovuna kaldığı yerden devam etti. İlk şovda eve gelen Swanson’ın yatak odasında üzerini değiştirmesi ve makyaj tazelemesini gördük. (Oldukça etkileyici bir soyunma sahnesi olduğunu iletebilirim.)

İlk performans 3 dakika kadar sürünce kalabalık dona kaldı. Gecenin ilerleyen vakitlerinde sık sık sahne alan Swanson caz ve swing eşliğinde kullandığı simler ve yelpazeler ile erotik (aslında 50’lerin revüsü kıvamında) bir hava yaşattı. Gecede 3 kez Swanson, üç kez de Shaw olmak üzere toplam 6 kez sahne şovu yapıldı.

Haberin Devamı

Geceden notlar

* Partiye ilk gelenler, Ivana-Yurdal Sert çifti oldu. Hemen localarında yerini alan çift, danslarıyla ortamı ısıttı. Ama herkes onlarla hemfikir değildi. Çünkü bangır bangır dans müziklerinde kendilerini kasıp tek ritmi duymadan içenler çoğunluktaydı.

* “Burlesk dediğin sopasız striptiz” dedi bir arkadaşım, gerçekten de öyle. Burlesk dediğimiz bir büyük yalan. Bildiğimiz striptiz. Sadece göğüs uçlarında aksesuar bulunan kadınların, yelpaze, kanat, sim ile gündelik hayatın içindeymiş gibi yaptıkları erotik şova burlesk deniliyor diyebiliriz.

Haberin Devamı

* Glow Swanson’ın biçimsiz kalçaları bir kısım kadının midesini kaldırmadı desem yalan olur. Her ne kadar kadınlar “bunu biz de yaparız” dese de erkekler hallerinden oldukça memnundu.   

* Begüm Kütük geceye Erdil Yaşaroğlu olmadan katılınca gözler yanında iki bayan daha bulunan guruptaki Arda Bey’e çevrildi. Neşesiz olduğu gözlenen Kütük’le Arda bey yakından ilgilense de, Arda Bey’in yanındakilerinden hangisi gerçek sevgilisiydi çözemedim.

* Eve gider gitmez google’ladığım Shawn hakkında Burlesque Cabaret isimli Burlesque revüsünden başka video bulamamam beni derinden sarstı. Swanson ise heryerdeydi…

* Dita von Teese’den gördüğümüz Burlesk dansçılarının hepsi, günlük yaşamlarında da 50’li yıllardan fırlamış gibi. Bu gelenek Swanson ve Shaw ile de devam ediyor. Pin up dövmeler, jartiyerler, korseler ne ararsanız dönemin içinden “Geleceğe Dönüş” filmiyle gelen bu dansçılarda.

Haberin Devamı

* Dorothy Shawn İstanbul’da kaldığı otel odasını o kadar beğendi ki, otel odasının fotoğrafını twitter’dan paylaştı.

* Duydum ki iki güzel dansçı da biseksüelmiş...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!