Bir milyon dolara oyunuzu satar mıydınız?

Güncelleme Tarihi:

Bir milyon dolara oyunuzu satar mıydınız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 12:54

Yıllar önce herkes Demi Moore’un başrolünü oynadığı Ahlaksız Teklif filminde şu soruyu çok tartışmıştı: “Bir başkasının, 1 milyon dolara eşinizle beraber olmasına izin verir misiniz?”. Şimdi ise yine aynı konu, “1 milyon dolara oyunuzu satar mısınız” olarak tartışılıyor. İnternet üzerinden yapılan bir anket, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde sosyal medya ve sözlüklerde en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Haberin Devamı

Ağustos ayında yapılması planlanan seçim öncesinde, Türkiye’de yapılan bu anketteki cevaplar “Ahlaksız Teklif” filmindeki kadar çok konuşulur mu bilinmez ama halen devam eden ankette, şu ana kadar 10 bin 500 kişinin verdiği cevaplar aslında bu konunun bir fotoğrafını çekiyor. Anket sonrasında çıkan sonuç oldukça ilginç: 9 bin 109 kişi “Evet” yanıtını verirken bin 458 kişi ‘Hayır” yanıtını verdi. Yani yüzde 86’lık bir çoğunluk oyumu satarım derken, yüzde 14’lük bir azınlık ‘Hayır satmam’ diyor. Halen devam eden ankette sonuçlar değişir mi bilinmez ama evet ve hayırlardaki yüksek fark şimdiden bir fikir veriyor.

Anket sonrasında “evet” cevabını verenlerin çoğunluğu oluşturması, elbette ardından da tartışmaları da beraberinde geldi. Oy kullanma hakkının para ile satılmasının etik olup olmadığı, sosyal medyada ve forumlarda birçok kişinin hararetli tartışmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Peki ya siz 1 milyon dolara oyunuzu satar mıydınız?

BAKMADAN GEÇME!