Bir kez daha yandılar

Güncelleme Tarihi:

Bir kez daha yandılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Annenin kilitleyip pazara gittiği, babanın alt katta uyuduğu, üç çocuğun kibritle oynarken çıkan yangında can verdiği olayla ilgili dava açıldı. Haklarında ihmal davası açılan anne Buket ile baba Murat Kırkpınar'ın 4-10 arasında hapsi isteniyor.

AVCILAR'da geçtiğimiz hafta annelerinin pazara gittiği ve babalarının uyuduğu sırada odalarında kibritle oyun oynarken çıkardıkları yangında can veren 2,3 ve 5 yaşlarındaki Gözde, Berk ve Yağmur Kırkpınar'la ilgili soruşturma tamamlandı. Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Şefik Akyıldırım hazırladığı iddianamede, olaydan anne Buket ile baba Murat Kırkpınar'ın ihmali olduğu gerekçesiyle haklarında ‘‘Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek’’ suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istedi. Olaydan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne çıkarılan ve nöbetçi savcı tarafından sorgulanan anne Buket ile baba Murat Kırkpınar tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan anne ile baba tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Şefik Akyıldırım, üç kardeşin ölümünden anne Buket ile baba Murat Kırkpınar'ı sorumlu tutarak haklarında dava açtı. Savcı Akyıldırım hazırladığı iddianamede, anne Buket'in üç kardeşi odasına kilitleyerek pazara alışverişe gitmesinde, baba Murat'ın ise çocukların başka bir odada oldukları halde uyumasında ihmal olduğunu belirtti. İddianamede, Buket ile Murat Kırkpınar'ın Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 455/2 maddesi gereğince ‘‘Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiye vermek’’ suçundan 4 yıldan 10 kadar hapisleri istendi. Dava önümüzdeki günlerde Küçükçekmece Adliyesi'nde görülmeye başlanacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!