'Bir kahraman gibi öldü'

Güncelleme Tarihi:

Bir kahraman gibi öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2008 13:01

Adana’da ATM’ye yerleştirilmek istenen parayı almak isteyen soygunculara karşı gelince kurşunlanarak öldürülen banka güvenlik görevlisi 27 yaşındaki Ekrem Biçer’in cenazesi, öfke ve gözyaşının hakim olduğu törenle toprağa verildi.

Haberin Devamı

Biçer’in yeğeni 11 yaşındaki Bilal Biçer’in, “Emmim n’olur gözünü aç. Canım sıkılırsa kimim var ki artık? Ne olur geri dön” ağıdı ise katılanların yüreğini dağladı. Güvenlik görevlisini öldürenleri yakalamak için gece çeşitli adreslere helikopterli baskınlar yapıldı, 14 kişi gözaltına alındı.

Adli Tıp Kurumu morgundan alınan cenaze, Türk Bayrağı’na sarılı tabutla cenaze aracına konuldu. İlk olarak cenaze, Ekrem Biçer’in Tahsilli Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi’ndeki Türk Bayrağı asılan baba evine getirildi. Cenaze aracının gelmesiyle birlikte, güvenlik görevlisinin ağabeyi Hamit’in oğlu olan Efes Pilsen İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Bilal Biçer, sırtına Türk Bayrağı asıp, cenaze aracının yanında duran amcasının meslektaşı Kemal Ekim’e sarılarak ağıt yaktı.

Haberin Devamı

Kimi zaman babasına dönerek konuşan küçük Bilal’in, “Emmimi görecem. Bırakın beni. n’olur baba, emmimi görüm n’olur. Emmim benim her şeyimdi. Emmi niye gittin bizi bırakıp, niye gittin emmi? Emmi n’olur aç gözünü. n’olur yanına binim amca n’olur beni emmimin yanına bindir. O benim her şeyimdi niye öldü? Gösterin yüzünü n’olur. Canımdan çok sevdiğim emmimdin benim. Gitti emmim, sevgilim gitti. Emmi n’olur açsınlar yüzünü. Onları vuranları öldürün tamam mı. Cennete gitti göremem ki artık. Canım sıkılırsa kimim var ki artık? Kemal abi n’olur emmim geri gelsin. Kemal abi n’olur emmimi göstereceksiniz değil mi? Gitti artık dönmeyecek n’aparım şimdi sensiz?” diyerek gözyaşı dökmesi, katılanları da ağlattı. Güvenlik görevlisine sarılarak, “n’olur, Ömer abi, Selçuk abi, hepsi gelsin. Onları öldüreceksiniz değil mi?” diyen Bilal Biçer, amcasının meslektaşları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Cenaze evin önünde kısa bir süre bekletildikten sonra Buruk Mezarlığı’na götürüldü. Küçük Bilal, cenaze namazı kılınmadan önce de, amcasının tabutuna sarılıp, “Niye bizi bırakıp gidiyorsun? Şehit emmim benim. O benim herşeyim, gülüm çiçeğimdi” diye ağladı. 2 banka güvenlik görevlisi de cenaze namazı kılınana kadar tabutun iki yanında saygı nöbeti tuttu.

Haberin Devamı

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından güvenlik görevlisinin cenazesi toprağa verildi. Ölen banka güvenlik görevlisinin annesi Ayşe ve babası Zekeriya Biçer, kardeşleri, akrabaları, yakınları, mesai arkadaşları, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Emniyet Müdürlüğü’nden bazı yetkililerle birlikte bine yakın kişi katıldığı törende, “Ekrem’e uzanan eller kırılsın” sloganı atıldı.

Cenazenin defni öncesi gazetecilerin görüşünü almak istediği Genel Müdür Özen, konuşmaktan kaçındı, “Aileye yardım edecek misiniz?” sorusu üzerine, “O bizim ailemizden biriydi. Tabi ki aile bundan sonra bizim ailemiz. Arkadaşımız için çok üzgünüz. Tabi ki ailesine destek olacağız. Ama bunu konuşmak için yeri değil. Acımızı atlatalım, daha sonra konuşacağız” dedi.

Haberin Devamı

GECE OPERASYONU

Öte yandan, olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, dün gece yarısı Denizli Mahallesi’ndeki bazı evlere operasyon düzenledi. Helikopterle havadan destek verilip, projektörle havadan aydınlatılan evlerde 14 kişi gözaltıa alındı. Ancak, bu kişilerin kimlikleri ve olayla bağlantıları konusunda açıklama yapılmadı. Zanlıların kan örnekleri, soç ve kıl örnekleriyle parmak izini alan polis savcılığa da ek gözaltı süresi için başvuruda bulundu.

KAHRAMAN GİBİ ÖLDÜ

Güvenlik görevlisinin dayısı Ahmet Günsan, yeğeninin bankanın parasını canı pahasına koruduğunu, kahraman gibi öldüğünü söyledi. Kahramanca çarpışıp, kahramanca ölmesinin tek tesellileri olduğunu kaydeden Günsan, “Güvenlik kamerasındaki görüntülere göre ATM önünde banka aracı duruyor. Para yükleyecek görevli ATM’ye girerken yeğenim onu bekliyor. Bu sırada gelen soyguncular yeğenimi yumrukluyorlar. Yeğenim yere düşüyor. Mücadele etmeseydi belki ölmezdi. Kendine yakışanı yaptı, canı pahasına çalıştığı bankanın parasını korudu” dedi.

Haberin Devamı

Bankamatik karşısındaki petrol istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerine yakalanan soyguncuların eşkallerinin belirlendiğini, yakalamak için soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

SON GÖREV

Olay anında soyguncuların kurşunlarından bankamatikte olması sayesinde kurtulan soyadı açıklanmayan banka görevlisi Gürkan da, cenaze törenine katıldı. Tören boyunca gözyaşı döken banka görevlisine iş arkadaşları destek olmaya çalıştı. Gürkan’ın ölen Biçer’in yakınlarına, “Olay sırasında içerideydim. Silah seslerini duyunca dışarıya çıktım. Ekrem’e ateş ediyorlardı. Onu içeriye almak istedim. Bu defa bana doğru ateş etmeye başladılar. Kurşunlar yanımdan geçip ATM’ye isabet etti. Keşke onu içeriye alabilseydim. Çok üzgünüm” dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!