Bir ilçede 14 şehit

Güncelleme Tarihi:

Bir ilçede 14 şehit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 10:29

Trabzon'un Araklı ilçesinde Kaymakamlık ve Anadolu Öğretmen Lisesi işbirliğinde, “Unutmadık, Unutturmayacağız” adı altında ilçenin 14 şehidinin hayat öykülerinin yer aldığı CD hazırlandı.

Haberin Devamı

Araklı Öğretmen Lisesi Müdürü Hasan Suiçmez, Türkiye'nin diğer il ve ilçelerinde olduğu gibi Araklı'nın da vatan uğruna canını feda etmiş şehitleri hiçbir zaman unutmayacağını, her zaman yaşatacağını kaydetti.

Suiçmez, kimi Şırnak, kimi Diyarbakır kimi de Manisa'da 1990-2007 yılları arasında şehit düşen Araklılı 14 askerin fotoğraf ve kısa hayat öykülerinin yer aldığı bir CD hazırladıklarını ifade ederek, “şehit ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Bu çalışmayla gelecek kuşakların da şehitlerimizi unutmamalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Suiçmez, Kaymakamlık ile işbirliği çerçevesinde hazırlanan çalışmanın, şehit ailelerine ulaştırılması amacıyla bir süre önce tören gerçekleştirdiklerini anlatarak, şunları söyledi:

“Düzenlediğimiz törende şehitlerimizin ailelerine bu CD'lerden hediye ettik. Şehit ailelerimiz, evlatlarının unutulmadığını görünce mutlu oldular. Bizim amacımız da buydu. Şehit ailelerimize bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden evlatlarının asla unutulmayacağını göstermekti. Biz bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz yapılması gereken ve örnek olacağını düşündüğümüz bu çalışmayı, ahde vefa olarak adlandırıyoruz.”

14 ŞEHİDİN ANISINA

“Unutmadık, Unutturmayacağız” adı altında hazırlanan CD'de Araklı nüfusuna kayıtlı olan ve vatani görevlerini yaptıkları sırada şehit düşen Ayhan Karabela, Hüseyin Karlankuş, Mehmet Keskin, Mesut Uzun, Musa Danışmaz, Tuncay Bekiroğlu, Murat Altuntaş, Derviş Demir, Rüstem Helvacı, Yılmaz Dedeoğlu, Muhittin Delimehmet, Zeki Ayvenli, Eyüp Kulsoy, Yılmaz Danışmaz'ın, askerlik dönemlerinde ve sivil hayatlarını çekilmiş fotoğrafları yer alıyor. Her şehidin fotoğraflarının gösterildiği bölümde ise kısa hayat öyküleri anlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!