Bir garip hukuk savaşı

Güncelleme Tarihi:

Bir garip hukuk savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 02:19

Gülay Yaşar kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle şikâyetçi olduğu eski eşinin evinin camından düşerek hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Genç kadının ölümüne intihar diyerek dosyayı kapatan savcılık, eski eşe tehditten dava açtı. 6 yıl hapis cezası alan Muhittin Özücoşkun kararı temyiz etti. Baba Duran Yaşar ise kızının öldürüldüğünü iddia ederek, dosyanın yeniden açılması için AİHM’ye başvurdu.

ALMANYA’da 1983’te doğan Gülay Yaşar’ın ailesi, 7 yıl sonra Mersin’e kesin dönüş yaptı. Genç kız, Muhittin Özücoşkun’la tanıştı, çift 1 Şubat 2010’da İstanbul’da evlendi. Bir süre sonra kocasının iddiaya göre şiddet uygulaması nedeniyle genç kadın evini terk ederek Mersin’e gitti. Eşi özür dileyince genç kadın İstanbul’a döndü. İlişki yürümeyince çift 16 Haziran 2011’de boşandı. Gülay Yaşar’ın 17 Temmuz 2011’de Etiler Karakolu’nda verdiği ifadeye göre, Muhittin Özücoşkun, ayrılmalarının ardından kendisini ölümle tehdit etmeye başladı. Yaşar’a işkence edeceğini, ailesini de öldüreceğini söylüyordu. Yaşar polisten koruma istedi.

ESKİ EŞ EVİNDE ÖLÜM

Haberin Devamı

Bir garip hukuk savaşı

28 Ağustos 2011’de arkadaşlarıyla iftar yemeğine giden Gülay Yaşar, aynı gece eski eşi Muhittin Özücoşkun’la daha önce beraber yaşadıkları Tarabya’daki evin camından düştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gülay Yaşar 3 Eylül 2011’de öldü. Gülay Yaşar’ı koruma talebi ve suç duyurusu ölümünden 5 gün sonra savcılığa ulaştı.
Savcılık Yaşar’ın ölümünün ardından soruşturma başlattı. Muhittin Özücoşkun savcılık ifadesinde, Gülay Yaşar’la kahve içmek için eve gittiklerini, duvardaki bir fotoğrafın kaldırılmasına sinirlenen eski eşinin camdan atladığını anlattı. Gülay Yaşar’ın vücudunda herhangi bir darp izi yoktu. Komşular evden imdat çığlığı duymamıştı. Soruşturma, genç kadının intihar ettiği yönünde karara bağlandı. Yaşar Ailesi karara itiraz etti ancak sonuç alamadı.

‘TEHDİTTEN’ 6 YIL HAPİS CEZASI


Savcılık, Gülay Yaşar’ın ölmeden önce yaptığı şikâyeti dikkate alarak Muhittin Özücoşkun’a tehdit suçlamasıyla dava açtı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da müdahil olduğu dava sonunda, Muhittin Özücoşkun’a 6 yıl hapis cezası verildi. Özücoşkun kararı temyiz etti. Gülay Yaşar’ın babası Duran Yaşar da kızının öldürüldüğünü iddia ederek dosyanın yeniden açılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!