Bir doktorun dramı

Güncelleme Tarihi:

Bir doktorun dramı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yaşamı dramlarla dolu olan Aytekin Doktor'un babasının, oğlunu okutabilmek için yaptığı ek işte 1985 yılında can verdiği ortaya çıktı. Aytekin, babasının tabutu başında verdiği sözü tutarak başarılı bir doktor oldu.

Aytekin'in peşini bırakmayan acı kader, bu kez karşısına bir maganda olarak çıktı. İğrenç bir yumrukla tek gözünü kaybeden Aytekin Doktor'un cerrahlığa devam edip edemeyeceği henüz belirsiz.

İzmir'de bir hastanın yumrukla gözünü patlattığı genç beyin cerrahı Aytekin Koçyiğit'in yaşamı dramlarla dolu...

Kendini bilmez bir magandanın attığı yumrukla hayatı kararan Dr. Koçyiğit'in yeniden cerrahlık yapıp yapamayacağı ise tedavinin sonucuna göre önümüzdeki günlerde belli olacak...

SSK Tepecik Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi'nde görevli Asistan Doktor 29 yaşındaki Aytekin Koçyiğit, üstün zekâsı nedeniyle 5 yaşında ilkokula başladı. Koçyiğit, liseyi bitirdiğinde, hem kendisinin hem de babasının gönlünde yatan tıp fakültesini kazandı. 16 yaşında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaydını yaptırdı.

Herkes ailede bir doktor olacağı için sevinçten havalara uçuyordu. Sevinç 23 gün sürdü. Oğlunu okutmak için ek iş olarak camcılık yapmaya başlayan öğretmen baba Abdullah Koçyiğit, cam takarken bir apartmanın 5'inci katından düşerek öldü. 44 yaşında yaşama veda eden babanın son sözleri, ‘‘Aytekin mutlaka okusun doktor olsun’’du.

BABAYA SÖZ

13 yıl önce Aytekin Koçyiğit, 16 yaşındayken babasının tabutu başında, ‘‘Rahat uyu baba, doktor olacağım’’ diye söz verdi. Acı haber basında da yer aldı. Aytekin, 1991 yılında doktor oldu. Babasının acısı yüreğinde olsa da ona verdiği sözü yerine getirmenin gururunu yaşadı. Afyon'un İhsaniye İlçesi'nde ve il merkezinde 5 yıl görev yaptıktan sonra beyin cerrahı olmak için sınava girip, kazandı. SSK Tepecik Hastanesi'nde asistan olarak çalışmaya başladı. Bütün arkadaşlarının çok sevdiği, alçak gönüllü, geleceği çok parlak genç beyin cerrahı mesleğini severek yaparken, trafik kazasında hafif yaralanıp hastaneye gelen Oğuz Toprak'ın yumruğu ile dünyası karardı. Kırılan gözlük camı Koçyiğit'in gözünün kornea ve retinasını parçaladı. Nişanlısı Tüluğ Delta'nın tahrikleriyle doktora saldıran Oğuz Toprak ise dün tutuklandı.

ANNENİN DUASI

Oğlunun başından bir an olsun ayrılmayan iki çocuk annesi 52 yaşındaki Berzan Koçyiğit, şöyle dedi:

‘‘Bir hastanın kendisini muayene etmek isteyen doktora saldırmasını anlayamıyorum. Doktorluk oğlumun küçüklüğünden beri idealiydi. Çok çalıştı, babasını yitirmesine rağmen, yılmadı. Babasına ve bize verdiği sözü yerine getirdi. Hürriyet Gazetesi'nin de desteğiyle okudu, doktor oldu. Ailedeki tek doktor. Hepimiz onunla gurur duyuyoruz. Bunu yapanlar oğlumun hangi şartlarda okuduğunu biliyorlar mı? Oğlum mesleğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Meslektaşlarının çabası ve benim dualarımla iyi olacak. Aksini düşünmek bile istemiyorum.’’

Olayın şokunu üzerinden hâlâ atamayan Dr. Aytekin Koçyiğit de tazminat davası açacağını söyledi.

DOKTORLARDAN PROTESTO

Dün hastane bahçesinde toplanan çalışma arkadaşları ellerindeki, ‘Bu kaçıncı saldırı, can güvenliği istiyoruz’ yazılı dövizlerle Dr. Aytekin Koçyiğit'e yapılan saldırıyı kınadılar. İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, SSK hastanelerindeki sağlık hizmetlerinin iyi olmamasının sorumlusunun doktor ya da hemşireler değil, yatırımları yapmayan siyasiler olduğunu söyledi. Kaptaner, ‘‘Vatandaşlar SSK'yı bu hale getiren siyasileri sırtında taşıyor. Sağlık personeline saldırıyor. Kurulduğu günden beri bu hastaneye çivi çakılmadı. Biz de bu şartlarda çalışmaktan bıktık. Karşımızda böyle öfkeli bir kitle gördükten sonra çalışmaktan nefret eder hale geldik’’ dedi. Yöneticilere ‘Ya bu kurumun sorunlarını çözün ya da bırakıp gidin’ uyarısında bulunan Kaptaner, ‘‘Artık bizim de tahammülümüz kalmadı’’ diye konuştu.

Durumu kritik

Sağ gözünün yırtılan korneası ile göz kapaklarındaki kesikler dikilen Dr. Aytekin Koçyiğit'in sağlık durumunun henüz netlik kazanmadığı bildirildi. Koçyiğit'in tedavisini sürdüren doktorlardan İlgün Canbeyli, ‘‘Kornea kesildiği için yoğun bir ödem var. Doku beyazlaşıyor. Antibiyotik kullanıyoruz. Katarakt oluşmamasını temenni ediyoruz. Şu anda yüzde 80 görüyor. Ancak bu zaman içinde tersine de dönebilir. Günlük görme oranları ödeme bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bu tür vakalarda kesin sonuç zaman içinde belli olur. Tekrar görüp, mesleğine dönebilmesi için elimizden geleni yapacağız’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Rahat uyu baba...

20 yıllık öğretmen Abdullah Koçyiğit Tıp Fakültesi'nde okuyan oğluna para gönderebilmek için ek iş olarak camcılık yapmaya başlamıştı. Bir apartmanın 5'inci katında cam takerken düşüp yaşamını yitirmişti. Aytekin Koçyiğit babasının tabutu başında ‘‘Rahat uyu baba doktor olacağım’’ diye söz vermişti. Acil Servis önüne yürüyen doktor ve hemşireler, Dr. Koçyiğit'in tedavi gördüğü odanın önünde toplanarak, ‘‘Aytekin seninleyiz’’ diye bağırdılar. Cama çıkan Dr. Koçyiğit de el sallayarak karşılık verdi. Olayı protesto eden çalışanlar daha sonra işlerinin başına döndü.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!