Bir başarı hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Bir başarı hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2002 16:03

Hürriyet İK Gazetesi yedinci yaşına girdi. Yedinci yıl, beş yıldır verilen 'Yılın İlanları' ödül töreni ile kutlandı. Türkiye'nin insan kaynakları nabzını tutan gazete, geniş bir okuyucu kitlesine sahip. İçeriği ve ilanlarıyla özellikle ekonomik kriz döneminde pek çok insanın istihdam edilmesinde aracı oldu. Şirketlerin ve bireylerin gelişimine destek verdi.

Yeni bir iş insanların hayatında pek çok şeyin başlangıcı olabiliyor. Yedinci yaşını kutlayan Hürriyet İK Gazetesi, sayfalarında yer verdiği ilanlar sonucu birçok insanın hayatında yeni başlangıçlara aracılık yaptı ve yapmaya devam ediyor.

İçerik ve ilanlarıyla Türkiye'nin 'insan kaynakları' nabzını tutan Hürriyet İK, geniş bir okuyucu kitlesine sesleniyor. Üst düzey yöneticilerden öğrencilere, akademisyenlerden danışmanlara, iş arayanlardan kariyer değiştirmek isteyenlere kadar yüzbinlerce insan gazetenin okuyucu profilini oluşturuyor.

İK Gazetesi, birçok kişi tarafından ekonominin gidişatının göstergesi olarak görülüyor. Özellikle geçen yıl yaşadığımız Cumhuriyet tarihinin en büyük ekomomik krizinde İK Gazetesi'ne gösterilen ilgi daha da arttı. 1995'te yayın hayatına başlayan gazete, kısa sürede alanında rakipsiz, önemli bir marka haline geldi.

Hürriyet İK Gazetesi, beş yıldır, yaşgünü törenlerinde aynı zamanda geleneksel hale gelen 'Yılın İlanları' ödüllerini de dağıtıyor.

ÖDÜLLER

Bu yıl, 1 Eylül 2001 ve 31 Ağustos 2002 arasında gazetede yayınlanan ilanlar arasından seçilen en yaratıcı ilanlar ödüllendirildi. Ödüller, Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Bu yıl birincilik ödülünü Vakko, 'Ismarlama Erkek Terzisi' ilanıyla kazandı. İkinciliğe Commercial Union Hayat'ın 'Finansal Danışmanlık' ilanı layık görüldü. Üçüncülük ödülünü ise Xerox, 'Yeni Patron Modeli Sizin İçin Uygun mu?' ilanıyla aldı. Mansiyon ödülleri Acarkent'in 'İşin Mutfağında Olmak İster Misiniz?' ve Global Gıda'nın '500 USD Garanti Gerisi Üstü Size Kalmış' ilanlarına verildi. 'Yılın Ajans İlanı' ödülüne Link McCann layık görüldü.

Bu yıl ilk kez ilanlara başvurarak işe giren adaylar da törene katıldı ve konuşma yaptı.

Törende konuşan Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vuslat Doğan Sabancı, Türkiye'de krizin sona ermesinden sonra insan kaynakları alanında bambaşka bir değişim olacağına inandığını söyledi.

Sabancı, Hürriyet İK Gazetesi'nin tek ve sektöründe lider olma özelliğini devam ettirdiğini belirterek, şunları söyledi:

‘‘Biz bu özelliğimizi hak edebilmek için her gün yeni değişimler, yenilikler peşindeyiz. Gazetenin içeriğinde yaptığımız zenginleştirmenin yanı sıra, bu yıl bir sürü etkinlik ve projeye de başladık. Bunlardan biri Kariyer Zirvesi. Kariyer Zirvesi'ni 2003'te de devam ettireceğiz. Gazetede insan kaynakları dışında eğitim sayfalarına da büyük önem verdik. Bu konuda yeni çalışmalar yapıyoruz. yenibir.com'la yaptığımız işbirliği sonucu yazılı basınla elektronik basın arasında sinerji yarattık. Bu yıl artık krizin bittiğine inanıyoruz bunu da Hüriyet İK'nın artan sayfalarından görüyoruz.‘‘

Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Hürriyet İK Gazetesi'nin sadece ilanların yayınlandığı bir mecra olarak görülmediğini, aynı zamanda sorunların çözüldüğü bir platform olarak değerlendirildiğini dile getirdi. Gazetenin yenibir.com vasıtasıyla tüm Türkiye'den takip edilebildiğini belirtti.

EĞİTİM İLANLARINA ÖDÜL

Gazetede yayınlanan ilan adetinde geçen yıla göre yüzde 45'lik artış olduğunu kaydeden Cemal, gazetedeki alanın yüzde 37, firma sayısının yüzde 11 arttığını, danışmanlık firma sayısının ise aynı kaldığını ifade etti. Cemal, gelecek dönemde yapılması planlananları şöyle anlattı:

‘‘Gelecek yıl eğitim ilanları alanında da ödül vermeyi planlıyoruz. Gazeteyi daha kaliteli ve interaktif yapmak istiyoruz. İK yönetiminin konuşulduğu her yerde var olmak ve bunun öncülüğünü yapmak amacındayız. ‘Birlikte’ toplantıları devam edecek. Bu toplantıların birini yaratıcı ilanların nasıl hazırlanacağı konusuna ayırmayı planlıyoruz. Bu yolla küçük ölçekli firmalar ve ajanslara katkıda bulunmak istiyoruz.‘‘

Cemal, geçen yıl Hürriyet İK'ya en fazla ilan veren ajansları Suadiye Reklam, Levent Reklam ve Aral Reklam olarak sıraladı. En çok ilan veren danışmanlık kuruluşları Karamık Yönetim Danışmanlık, Adecco Hizmet ve Danışmanlık, PriceWaterhousecoopers oldu.

'Türkiye'de İnsan Kaynakları' konusunda konuşma yapan Hürriyet Gazetesi Yazarı Cüneyt Ülsever, 1990'lı yıllara gelene kadar Türkiye'de ve dünyada genel trendin fiziki sermayeye yapılan yatırımın getirisinin daha fazla olacağı yönünde bulunduğunu söyledi. Bu tarihten sonra sanayi üretiminin milli gelirlerdeki payının düşmesi sonucu insan kaynakları teriminin dünyada ve Türkiye'de moda haline geldiğini ifade etti:

‘‘İK'nın bir şirkette olup olmadığına bakmak için gidilecek yer muhasebedir. Bir şirkette maaş ve özlük hakları dışında insan için herhangi bir yatırım yapılmıyorsa, o şirketin İK politikalarını uyguladığını söylemesi zor. Artık insan kaynağı daha karlı bir yatırım aracı.‘‘

'Yılın İlanları 2002' ödüllerini kazananlar

Her aday ‘İK’dan başvurduk’ diyor

Vakko adına birincilik ödülünü alan Vakko Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Berna Sağlam, Hürriyet İK'nın marka gücü ve güvenilirliğinden her zaman emin olduklarını dile getirdi. Değişik gazetelere verdikleri eleman ilanlarından en iyi geri dönüşün Hürriyet İK'dan geldiğini söyledi. Sağlam, ‘‘İnsan kaynakları ilanlarını aynı anda dört gazeteye veriyoruz. Başvuruya gelenlere ilanı hangi gazetede gördüklerini soruyoruz. Cevap her zaman 'Hürriyet İK' oluyor‘‘ diye konuştu.

En iyi ikinci ilan ödülünü alan Commercial Union Hayat’ın Genel Müdür Baş Yardımcısı Gülsen Demir, 1995'te 25 kişilik kadroyla iş hayatına başladıklarını ifade ederek, ilk ilanlarını 1996'da Hürriyet İK aracılığıyla verdiklerini kaydetti. O yıldan beri gazetenin üçüncü sayfasının üst kısmında her hafta ilanlarının yer aldığını belirtti. Demir, eleman sayılarının şu anda bin 750'ye ulaştığını ve bunların bin 500'ünü Hürriyet İK'ya verdikleri ilanlardan bulduklarını dile getirdi.


Talip Uçak (Terzi): Vakko'ya en iyi ilan ödülünü kazandıran 'Ismarlama Erkek Terzisi' ilanına başvurarak işe girdi. 12 yaşından beri terzilik yapan Uçak, ilanı gördüğü anda, ‘‘İlanda bir mezura ve bir giysi vardı. Bu bizi anlatıyor dedim ve başvuru yaptım‘‘ dedi. Vakko'nun ilanına başvuran 147 kişi arasından seçildi.

Bertan Yapıcı: Xerox'un en iyi üçüncü ilan ödülünü kazandığı 'Yeni Patron Modeli Sizin İçin Uygun Mu?' ilanına başvuran üç bin kişi arasından seçildi. Kriz döneminde finans sektöründe çalışan Yapıcı işsiz kalınca kendi işini yapma düşüncesini hayata geçirmiş. Xerox'un ilanına başvurmuş ve kabul edilmiş. Şu anda kendi işinin sahibi ve yanında üç kişi çalışıyor.

Sibel Gürçay: Link McCann'in 'Tutuşmaya Hazır Kafalar Arıyoruz' ilanına başvurarak art direktör olarak işe başlamış. İlan, art direktör ve metin yazarı ihtiyacı nedeniyle verilmiş. 100 art direktör, 110 metin yazarı başvuru yapmış.


Mansiyon

Hüseyin Akakça (Ahçı): Acarkent'e mansiyon kazandıran 'İşin Mutfağında Olmak İster Misiniz?' ilanına başvurarak işe alındı. İlan, Acarkent Collesium Yaşamkent ahçısının ani bir kararla işten ayrılmasının ardından, çok kısa sürede hazırlanarak verilmiş. Akakça, ilan başvuran 150 kişi arasından sıyrılmış. İngilizce bilmesi ve tecrübesi nedeniyle tercih edildiğini söylüyor. Akakça, önceki işlerini de Hürriyet İK'da yayınlanan ilanlarla bulmuş.


Teşekkür Plaketleri

Ajanslar

Suadiye Reklam

Levent Reklam

Aral Reklam

Danışmanlık şirketleri

Karamık Yönetim

Danışmanlık

Adecco

Danışmanlık

PwC
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!