Bir annenin feryadı: Kızımı geri verin

Güncelleme Tarihi:

Bir annenin feryadı: Kızımı geri verin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 15:56

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi'nde (DTFC) kimlik kontrolü yapan güvenlikçilerle öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine fakülte girişinde toplanan öğrenciler protesto gösterisi yaptı. Bu sırada, üniversite öğrencisi olan kızı Tuğba'dan yaklaşık 1 yıldır haber alamayan Birsen İşbaşaran, üniversitelilere “Kızımı benden aldınız, kızımı geri verin” diye bağırarak tepki gösterip gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

ÇARESİZ ANNE İSYAN ETTİ - FOTO GALERİ

DTCF'de bu sabah öğrencilerle üniversitenin güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Öğrencilerden bazıları okula kimliksiz girmek isteyince güvenlik görevlileri müdahalede bulundu. Bunun üzerine kampusa polis ekipleri çağrıldı. Çevik Kuvvet ekipleri fakültenin içinde ve dışında geniş güvenlik önlemleri alırken, güvenlik elemanları da girişte kimlik kontrolü yaparak öğrencileri içeri aldı. Yaşananlara tepki gösteren sol görüşlü öğrenci grubu fakültenin girişinde eylem yaparak, ‘Faşist polis fakülteden def ol’, ‘Üniversitede faşist istemiyoruz’ sloganları attı.

ANNENİN FERYADI

Öğrenciler eylem yaptığı sırada yanlarına yanaşan ve adının Birsen İşbaşaran olduğu öğrenilen kadın, tepkili bir şekilde bağırmaya başladı. Gözyaşları arasında eylemcilere bağıran Birsen İşbaşaran, “Kızımı benden aldınız, kızımı geri verin. Neyin eylemini yapıyorsunuz, neyin peşindesiniz, okulunuza gidin eğitiminizi yapın. Mücadelenizi kalemle yapın, bu şekilde değil. Bana kızımı bulun, telefonunu verin, beni ona ulaştırın” diyerek gözyaşları döktü.

Fenalık geçiren Birsen İşbaşaran, kızının fotoğrafını göstererek, “Kızım Tuğba da öğrenciydi. Bir yıl önce bir örgüte takılmaya başladı. Bir senedir kendisinden haber alamıyorum. Ne olur kızımı bulun, kızımı bana getirin” diyerek feryat etti. Daha sonra baygınlık geçiren acılı anneye polis ekipleri müdahale ederek fakültenin içine götürdü.

Eylemciler ise öğle saatlerine kadar fakültenin girişinde oturarak eylemlerini sürdürdükten sonra sloganlar atarak olaysız dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!