Bingöl'de sel; evler su altında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bingölde sel; evler su altında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2021 09:28

BİNGÖL'de, dün akşam saatlerinde şiddetli yağmur etkili oldu. Yağışın ardından oluşan sel nedeniyle yollar göle dönerken, çok sayıda ev su altında kaldı.

Haberin Devamı

Bingölde sel; evler su altında kaldı
Bingöl'de dün gece saatlerinde etkili olan yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezindeki Yeşilyurt Mahallesi'nde bir kanalizasyon yağışın etkisiyle taşınca yollar göle döndü. Mirzan Mahallesi'nde ise şiddetli yağışla evler su altında kaldı. Evleri sular altında kalan mahalle halkı, suyu kovalarla taşıdı.
Bingölde sel; evler su altında kaldı
HASAR, GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLENDİ

Bingöl'de gece saatlerinde etkili olan sağanağın yol açtığı hasar, gün ağarınca ortaya çıktı. Merkezde birçok yolda çatlaklar meydana geldiği görüldü. Bodrum katlardaki evlerde biriken suyun tahliyesi ise sürüyor.

Haberin Devamı

Bingöl Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtilerek, "Sel felaketi sonrası gece saatlerinde başlatılan çalışmalarımız devam ediyor. BİSKİ, itfaiye, fen işleri, makina ikmal ve zabıta ekiplerimiz, kent genelinde müdahale ve hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor" denildi.

Bingölde sel; evler su altında kaldı
'UYUMUŞ OLSAK HEPİMİZ BOĞULURDUK'

Mirzan Mahallesi'nde oturan Mahmut Çingay, sel meydana gelirken uykuda olduklarını ve son anda uyandıklarını belirterek, "Ben, torunum ve çocuklarım evde yatıyorduk. Önce evin dış tarafını su bastı; dışarı çıkıp, kürekle etrafını açmak istedim. Birden dere suyu sel şeklinde gelince biz tekrar evin içine girdik. Çocuklarımı ve torunumu alıp dışarı çıktık. Uyumuş olsaydık hepimiz boğulurduk, son anda canımızı kurtardık" dedi.

Bingölde sel; evler su altında kaldı
KRİZ MERKEZİ KURULDU

Bingöl'de, dün akşam şiddetli yağmurun etkisiyle meydana gelen ve çok sayıda evin sular altında kalmasına neden olan sel sonrası belediye tarafından kriz merkezi oluşturuldu. Bingöl Belediye Başkanı Erkan Arıkan, selin vurduğu Mirzan, Yeşilyurt, Simani, Saray ve Şehit Mustafa Gündoğdu mahalleleri başta olmak üzere kent genelinde ekiplerin sahada olduğunu belirtti. Başkan Arıkan, "Sağanağın ardından meydana gelen sel felaketi özellikle 5 mahallemizde etkili oldu. Ekiplerimizi yoğun bir şekilde bu mahallelere yönlendirdik. Akabinde hemen kriz merkezi oluşturarak, diğer ekiplerimizi vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bölgelere yönlendirdik. Bingöl Valiliği öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarımızda da destek alarak gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Vatandaşların mağduriyetlerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için tüm gücümüzle sahada olduk, vatandaşımızın yanında olduk. Afet sonrası hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarımızı da başlattık. Bu çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayarak, mağdur olan vatandaşlarımıza gerekli desteği sağlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bingölde sel; evler su altında kaldı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!