Bingöl’de bir köyde çığ düştü: 1 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 09:21

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yenisu köyüne çığ düştü. Çığ altında kalan Ekrem Canlı (64) için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, yaptığı açıklamada "Çığ altında kalan Ekrem Canlı'nın cansız bedenine ulaştık. Kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yenisu köyü yakınına dün gece saatlerinde çığ düştü. O saatlerde evine gittiği düşünülen Ekram Canlı'ya ulaşamayan ailesinin ihbarıyla bölgeye AFAD, İHH, SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği, jandarma ve güvenlik korucuları sevk edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilik'ten yapılan açıklamada, Genç ilçesi Yenisu köyünde 27 Şubat’ta akşam saatlerinde Ekrem Canlı'nın (64) evden ayrıldığı ve havanın kararmasına rağmen eve dönmediği bilgisi alındığı belirtilerek, "İhbarın alınmasına müteakip saat 20.30'da Doğanevler Jandarma Karakol Komutanlığı’ndan 2 Jandarma İç Güvenlik Timi Yenisu Köyü’ne çıkış yapmış ve saat 20.45’te köye ulaşılarak olay bölgesinde emniyet tedbirleri alınmış, bölgede köy korucuları ile birlikte arama çalışmalarına başlanılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucu 150 metrekarelik bir alanda çığ düştüğü tespit edilmiştir. Bunun üzerine arama ve emniyet tedbirleri amacıyla bölgeye AFAD, İHH ve SAR ekiplerinden oluşan 30 kişilik ekip ile İl Jandarma Komutanlığı’ndan köpek timleri, yer altı görüntüleme cihazı, 32 jandarma personeli ve 73 güvenlik korucusu görevlendirilmiştir. Ayrıca saat 21.30’da bölgeye İHA yönlendirilmiştir. Bölgedeki hava şartları nedeniyle arama çalışmalarına dün gece ara verilmiştir. Bu sabah saatlerinde arama çalışmalarına yeniden başlanmış ve an itibarıyla bölgede arama çalışmaları AFAD, jandarma, korucularımız, JAK, İHH, İÖH ve SAR ekiplerinden oluşan 143 kişilik bir ekiple devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, yaptığı açıklamada, "Çığ altında kalan Ekrem Canlı'nın cansız bedenine ulaştık. Kurtarma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!