Bingazi’ye Türkiye çıkartması

Güncelleme Tarihi:

Bingazi’ye Türkiye çıkartması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2011 00:00

92 kişilik heyet. Heyet Başkanı Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoglu. Heyette sadece diplomatlar yok. Bingazi'nin kalkınmasına katkıda bulunacak tüm kurumların temsilcileri var.

Haberin Devamı

 

Zeynep GÜRCANLI-Bingazi
hurriyet.com.tr

Mesela TPİC; Türkiye Petrollerinin yan kurulusu. Petrol ve petrol ürünleri pazarlıyor. TPİC yetkilileri Bingazi kontrolündeki bölgenin petrolünü dünyaya satmanın yolunu aramak üzere gelmiş Bingazi'ye. 'Fransız, İtalyan firmalarını aşıp, petrolü siz pazarlayabilecek misiniz?' diye soruyorum. Yanıt ilginç; Oonlar Kaddafi ile is yapıyorlar. ilişkileri bozulmasın istiyorlar. Bakacağız. Eğer altyapı kullanılabilirse neden olmasın' diyor TPİC yetkilileri.

TÜRK HEYETİ BİNGAZİ'YE ULAŞTI / Foto Galeri

Haberin Devamı

TİKA Başkanı Serdar Çam'la sohbet ediyorum. TİKA ne yapacak?

 

Türkiye Bingazi'ye 100 milyon dolar yardim vaat etti. Bu yardım nakit olarak değil, hizmet olarak iletilecek. İşte TİKA'da nelere ihtiyaç olduğunu, bu desteğin hangi projelere kullanılacağını, Bingazi yetkilileri ile belirleyecek. TAV'dan, THY'den hava meydanlarından yetkililer var heyette. Bingazi havaalanının tamiri, güvenliği, isletilmesini masaya yatıracaklar.

 

Nitekim Bakan Davutoglu tüm bu heyet üyelerine atıf yapıyor gazetecilerle selamlaşırken; 'Bugüne kadar Bingazi'ye gelen en kalabalık, en geniş heyet bu heyet. Türkiye heyeti' diyor.

 

‘ULUSAL GEÇİŞ HÜKÜMETİNİN YANINDAYIZ’

 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Libya Ulusal Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile bir araya geldi. Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: İnşallah Libya ramazan ayına kadar sorunu çözer. Yol haritamız; ateşkes ilan edilmeli, tüm şehirlere insani yardım gitmeli, halkın talepleri yerine getirilmeli, Kaddafi görevinden ayrılmalı, Libya bölünmemeli”.

 

“Ulusal Geçiş Konseyini Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıyoruz… Ömer Muhtar'ın temsilcisi olan bu halk dünyaya insanlık onurunun ne olduğunu da gösterecektir”.

 

LİBYA'YA YARDIM

 

Türkiye, Libya'ya daha önce açıkladığı 100 milyon dolara ek 200 milyon dolar daha yardım yapacağını açıkladı. Davutoğlu;' Bu ek yardımın 100 milyon doları nakit, 100 milyon doları proje bazında verilecek' dedi.

 

Davutoğlu; ' Havaalanından Bingazi'ye gelirken şehrin harap olduğunu gördüm. ki, gördüğüm sadece Bingazi diğer şehirler de aynı durumdadır. Bunu düzeltmek istiyoruz'.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!