Binbaşının tatlı hayatı

Güncelleme Tarihi:

Binbaşının tatlı hayatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2002 01:46

Sevgilisi Ayla Mercan ile şaşaalı bir hayat sürdüğü belirlenen Ankara Zırhlı Birlikler Tümen Komutanlığı Levazım Şube Müdürlüğü'nden emekli olan binbaşı Naci Erdemirci tutuklanarak cezaevine kondu.

Haberin Devamı

İzinsiz yurtdışına çıktığı gerekçesiyle tutuklanan emekli levazım subayı Naci Erdemir'in serveti dudak uçuklattı. Askeri ihalelere katılan firmanın sahibesiyle ilişkisi olduğu belirlenen Erdemir'in, daire tuttuğu sevgilisiyle lüks tatiller yaptığı ortaya çıktı.

Ankara Zırhlı Birlikler Tümen Komutanlığı Levazım Şube Müdürlüğü'nden emekli binbaşı Naci Erdemirci'nin haksız servet edindiği gerekçesiyle tutuklanması, emekli subayın kaynağı belirsiz malvarlığını gözler önüne serdi.

İzinsiz yurtdışına çıkmak suçundan askeri mahkemede yargılanmasına başlanan Erdemirci, ‘‘haksız servet edinmek’’ ve ‘‘gerçeğe aykırı mal beyanında bulunmak’’ suçlarından dolayı da sivil mahkemede yargılanacak. Erdemirci hakkındaki dosya, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

Askeri mahkemedeki ilk duruşmada okunan iddianamede, Erdemci'nin Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı Levazım Şube Müdürlüğü sırasında ihalelere katılan şirketlerden birinin sahibi olan Ayla Mercan ile ilişkisi olduğu ifade edildi.

SEVGİLİYE SİGORTA

İddianameye göre, evli ve iki çocuk babası olan Erdemirci, 1999 yılında tanıştıktan sonra sevgilisinin şirketini kapattırarak, Ankara Çayyolu'nda kiraladığı bir daireye yerleştirdi. Sevgilisinin tüm masraflarını üstlenen Erdemirci, ayda 100 dolar olmak üzere Commercial Union sigorta şirketinden özel emeklilik sigortası yaptırdı.

Erdemirci, Mercan ile İstanbul, İzmir, Bodrum, Marmaris, Uludağ'a günübirlik ve birer hafta süreli tatil amaçlı gezilere çıktı ve Aspect Tur ile bir haftalık Mısır gezisine gönderdi.

KUMAR TUTKUSU

Erdemirci
, ailesiyle birlikte de kumar oynamak üzere 11 kez değişik tarihlerde KKTC, İngiltere ve İtalya'ya gitti, lüks otellerde kaldı ve kumarda büyük paralar kaybetti.

Soruşturma sırasında ifadesi alınan Ayla Mercan, Erdemirci ile ilişkisini kabul etti. Mercan, ‘‘Çalışmak istediğim halde, ‘Ailem zengin sana bakarım' diye beni çalıştırmıyordu. Tüm masraflarını karşılıyordu. Bol bol seyahat edip gezdik. İhalelerde yolsuzluk yapılıp yapılmadığını bilmiyorum’’ dedi.

İşte kuşkulu mal varlığı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın hazırladığı ve duruşmada okunan iddianamede, Binbaşı Erdemirci'nin görevde kaldığı 17 Haziran 1998 ile 26 Şubat 2001 tarihleri arasında, izin almadan 11 kez yurtdışına çıktığı belirtildi. Erdemirci'nin verdiği mal beyanının aksine, bu süre zarfında servetinde inanılmaz bir artış olduğuna dikkat çekildi.

İddianamede, Erdemirci'nin Levazım Şube Müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde toplam 11 milyar 691 milyon lira gelir elde etmesine rağmen gayrimenkul zengini olduğu ifade edildi ve serveti şöyle sıralandı:

Eşi Hülya Erdemirci adına Ankara ve Bursa'da birer daire, eşi adına kayıtlı 2000 model Peugeout otomobil, kendisi adına 1999 model Honda marka otomobil, İstanbul'da bir dükkan, annesi adına İstanbul'da bir daire, Takasbank'da hisse senedi alım satımı, TSK ile ilişkisini kestikten sonra Ankara'da 55 milyar lira ödeyerek kiralanan bir restoran.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!