Bin Ladin anlatıldığı gibi vurulmamış

Güncelleme Tarihi:

Bin Ladin anlatıldığı gibi vurulmamış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 00:00

ABD’de bir SEAL komandosunun yazdığı, merakla beklenen kitaba göre El Kaide lideri Usame Bin Ladin, ABD askerleri odasını bastığında zaten vurulmuştu. Silahsız halde yerde can çekişen Bin Ladin’e SEAL’ler kurşun yağdırdı. Bu tanıklık, Obama Yönetimi’nin açıklamalarıyla çelişiyor.

Haberin Devamı

USAME Bin Ladin’in 2 Mayıs 2011’de Pakistan’daki gizli konutunda öldürüldüğü operasyona katılan SEAL komandolarından birinin “Mark Owen” takma adıyla yazdığı kitap gelecek salı piyasaya çıkıyor. “No Easy Day” (Kolay Gün Yok) adlı kitabın bir kopyasını önceden edinen ABD medyası, baskının ABD yetkililerinin daha önce açıkladığından çok daha farklı detaylara sahip olduğunu yazdı.

/images/100/0x0/55ea5df5f018fbb8f87b4e70

ABD Başkanı Barack Obama’yı, baskını oy kazanmak için kullanmakla suçlayan kitaba göre, resmi açıklamanın tersine Bin Ladin’in odasında çatışma yaşanmadı. Zaten Bin Ladin silahlı değildi. Helikopterle bahçeye inen SEAL timi üst kat koridoruna çıktı. En öndeki komando, kafasını kapı aralığından çıkaran bir adam gördü. Owen şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Susturuculu silahla: ‘BOP, BOP’

“Susturuculu silahın ‘BOP, BOP’ sesini duyduğumda üst kata çıkmama beş basamak kalmıştı. Adamı vurup vuramadığımızı göremedim. Adam odanın karanlığında kayboldu. Odaya girene kadar tim biraz oyalandı. İçeri girdiğimizde Bin Ladin’in başucunda ağlayan kadınlar gördük. Başından vurulmuş, kafatasından odaya kan ve beyin parçaları saçılmıştı. Ben ve diğer tim üyeleri silahlarımızın lazeriyle Bin Ladin’in göğsüne nişan alıp yerde hareketsiz kalana kadar ateş ettik. Odada boş bir kalaşnikof ve Makarov tipi tabanca bulduk. Savaşmaya bile hazırlanmamıştı. O bir ödlekti.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!