Bilirkişilerin özgeçmişi araştırılsın

Güncelleme Tarihi:

Bilirkişilerin özgeçmişi araştırılsın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 01:26

ANAYASA Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından, yeniden görülmeye başlanan 236 sanıklı Balyoz davasının ikinci duruşması dün görüldü.

Haberin Devamı

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılan 195 sanığa, oluşturulan bilirkişi listesine itirazları olup olmadığı soruldu. Sanıklardan Emekli Oramiral Özden Örnek, “Bundan sonra oluşturulacak bilirkişinin özgeçmişi, uzmanlık dönemleri ve sertifikalarını bildirmelerini istiyorum. Bu davada toplam 40 bilirkişi raporu alındı. Önceki mahkeme esası reddederek sadece uyduruk bir nedenle bilimsel gerçekleri reddetti” diye konuştu. Emekli Tuğamiral Osman Kayalar ise yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasına gerek olmadığını belirterek uğradıkları maddi manevi zararların telafisini istedi.

Sanıklardan emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy ise askeri bilirkişi talebinde bulunarak “Salakça hazırlanmış ve uygulanamayacak bir planın, nasıl uygulanamayacağına dair askeri bilirkişilerin rapor hazırlamasını talep ediyorum. Zira oradaki ifadeleri ancak bir askeri bilirkişi açıklayabilir” dedi. Taleplerin ardından mütalaasını sunan duruşma savcısı Ramazan Öksüz, 10,11,16,17 No’lu CD’ler, 5 No’lu harddisk ve Eskişehir’de bir sanıkta ele geçirilen USB’nin mahkeme heyetince tayin edilecek 3 kişilik bilirkişi heyetine gönderilmesini talep etti. Savcı, farklı tarihlerde alınan dosyadaki bilirkişi raporları arasındaki çelişkinin giderilmesini ve yeni hazırlanacak raporda CD’lerin oluşturulma ve değiştirilme tarihlerinin belirlenmesini de istedi. Savcı, askeri bilirkişi taleplerinin ise reddedilmesi yönünde görüş bildirdi. Duruşma bugün devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!