Bilge Köyü'nde, Zafer Bayramı kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Bilge Köyünde, Zafer Bayramı kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 17:41

MARDİN’de 44 kişinin katledildiği Bilge Köyü'nde anne ve babalarını kaybeden çocukların oluşturduğu Bilge Köyü Barış Çiçekleri Gösteri Grubu, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında jimnastik gösterisi yaptı.

Bilge Köyü'ndeki gösteriyi, Mardin Vali Yardımcısı Ferhat Özer, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey, Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Mahmut Karaya, askeri erkan, milli eğitim yetkilileri ve köylüler izledi. Diyarbakır’daki bir koljde görevli jimnastik öğretmeni Nuri Batır yönetiminde 25 kişiden oluşan Bilge Köyü Barış Çiçekleri Gösteri Grubu'nun, köy yakınlarındaki balık tesisinde yaptığı gösteri ayakta alkışlandı.

Mardin Vali Yardımcısı Ferhat Özer ve milli eğitim yetkilileri, öğrencilere teşekkür etti. Çocukları gösteriye hazırlayan öğretmen Nuri Batır, 1 Temmuz’da başladıkları proje çalışmalarının, 23 Nisan 2010’a kadar devam edeceğini söyledi. Bu projenin Özel Ortadoğu Koleji ve Bilge Köyü çocuklarının ortak projesi olduğunu ifade eden Batır, şunları söyledi:
“Amacımız, çocukların ölmemesi ve ülke ve dünya barışına katkıda bulunmak. Bir çok kişi bu olaya duygusal yaklaştı. Ben duygusal yaklaşmakla birlikte, hem duygusal, hemde matematiksel yaklaşıyorum. Köye gelişimin üçüncü gününden itibaren, çocuklarda gam keder kalmadı. Bana güveniyorlar, herkes müsterih olsun, bu acı geride kaldı. Çocuklara Bilge Köyü'nün ülke barışında dönüm noktası olduğunu anlatıyorum. Yetim ve öksüz çocuklara, yetim büyüdüğümü, Peygamber efendimizin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yetim olduğunu söyleyerek başarmak için çalışmak ve azmetmek gerektiğini söyledim. Motive olup bu işi başardılar. Ben çocukken Kayseri’de büyüklerimden, jimnastik kursuna gönderilmemi istemiştim. Yalvarmama rağmen kimse beni göndermemişti. O gün sahip olamadıklarıma bugün bu çocukların sahip olması beni mutlu ediyor.”

AKP Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey ise, köyde kurulan gösteri grubu sayesinde anne ve babalarını kaybeden çocukların acılarını unuttuklarını ve rehabilite anlamında çok büyük bir yarar sağladığını söyledi. Şahkulubey, Bilge Köyü Barış Çiçekleri Gösteri Grubu'nun bu gösterisinin Zafer Bayramı'na ayrı bir renk kattığını belirterek, çocukların eğitiminde emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!