Bilge Köyü'nde katledilen 44 kişi mevlitle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Bilge Köyünde katledilen 44 kişi mevlitle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 14:46

MARDİN’in Mazıdağı İlçesi Bilge Köyü’nde silahlı saldırıda katledilen 44 kişi için olayın ikinci yıldönümünde mevlit okutuldu. Katliamdan yaralı kurtulan Murat Çelebi, "Yaşadığımız sürece bu acıları taşıyacağız. Ama, biraz olsun saldırganlara verilen cezadan dolayı rahatladık. Dünyanın en kötü olayını yaşadık" dedi.

Mazıdağı’nın Bilge Köyü’nde 4 Mayıs 2009 tarihinde Sevgi Çelebi ve Habip Arı’nın nişan evine düzenlenen silahlı saldırıda 7’si çocuk 44 kişi yaşamını yitirdi. Katliamın bugün ikinci yıldönümünde ölenler için mevit okutuldu. Katliamda öksüz ve yetim kalan 61 çocuk, mevlit sırasında gelen misafirlerin kendilerine verdiği oyuncaklarla oynamaya çalışırken, köyde eğitim alan öğrenciler köy mezarlığını ziyaret ederek, anne,baba ve yakınlarının mezarlarına karanfil bıraktı.

Katliamda 4 yaşındaki kız kardeşleri Yasemin ve anneleri Arife Çelebi’yi kaybeden 12 yaşındaki Sultan ve 11 yaşındaki Halime Çelebi adlı kardeşler annelerinin mezarı başında dua etti. Annesini bir gün bile olsa unutmadığını anlatan Sultan Çelebi, "Annemi her gün rüyamda görüyorum. Kendisini çok seviyorum. İki yıl geçmesine rağmen dün gibi onları hayallerimde yaşatıyorum" dedi.

Köy muhtarı Abdurahman Çelebi’nin geçen ay çıkan silahlı kavga yüzüden cezaevinde olması nedeniyle Bilge Köyü’nde kimse konuşmak istemezken, katliamdan yaralı olarak kurtulan Murat Çelebi sadece basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu. Çelebi, yaşanan acıyı unutmalarının mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu acılar içimizden çıkmaz, yaşadığımız sürece bu acıları taşıyacağız. Ama, biraz olsun saldırganlara verilen cezadan dolayı rahatladık. Dünyanın en kötü olayını yaşadık. Buna kader diyelim. Bize verilen moral desteği bizi ayakta tuttu" dedi.

Katliam nasıl olmuştu

BİLGE Köyü’nde 4 Mayıs 2009 akşamı Sevgi Çelebi ile Habip Arı’nın nişanı için biraya gelenlerin bulunduğu köy muhtarı Hacı Halim Çelebi’nin evine uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 7’si çocuk 44 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıda nişan için dua okutan imam Hacı Kazım Ozan da ölenler arasındaydı.

Saldırıyı düzenleyenlerin yakınları olan 58’i çocuk, 18’i kadın 84 kişi, olayın ardından güvenlik güçlerince alınan önlem nedeniyle Kırklareli’nde onlara alınan konutlara yerleştirilmişti.

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırıldılar

GÜVENLİK gerekçesiyle Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Bilge Köyü katliamı davasında 8 duruşmadan sonra verilen karar ile 8’i tutuklu 13 sanıktan 6’sına 44 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, yaşı küçük olan 1 sanığa 15 yıl, evinde silah bulunduran 1 kişiye 15 yıl, havaya ateş açtığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 1 kişiye 6 ay hapis cezaları verildi. Tutuksuz yargılanan 4 kişi ise beraat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!