Bilezik hırsızı anne- kız, kameraya yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Bilezik hırsızı anne- kız, kameraya yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 16:47

TRABZON'da alışveriş bahanesiyle girdikleri kuyumcudan bilezik çalan anne- kız, güvenlik kamerasına yakalandı. Gözaltına alınan anne Bahriye D. tutuklanarak cezaevine gönderildi, kızı H.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Olay Trabzon Kunduracılar Caddesi'ndeki bir kuyumcu dükkanında önceki gün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. 46 yaşındaki Bahriye D. ve 17 yaşındaki kızı H.D. nişan alışverişi yapmak bahanesiyle kuyumcuya girdi. Dükkan sahibi Süleyman Demir'den bilezikleri göstermesini isteyen anne - kız ürünleri incelemeye başladı. Bu sırada başka çeşitleri getirmek için Demir'in tezgahın başından ayrılmasını fırsat bilen Bahriye D., bir bileziği el çabukluğuyla çantasına attı.

Dükkan sahibi Süleyman Demir, “Normal müşteri gibi geldiler. Bana kızın nişanlanacağını söylediler. Ben de bilezikleri tek tek göstermeye başladım. Ancak daha sonra bileziklerden birinin eksik olduğunu gördüm. Bileziği bana vermelerini söylediğimde kendilerinde olmadığını belirttiler. Güvenlik kamerasının herşeyi kaydettiğini söylediğim halde yine vermediler” dedi.

Bu sırada dışarda bir kavga meydana geldiğini vurgulayan Demir, “Kavgayı fırsat bilerek dükkandan çıkmaya çalıştı. Ancak durdurduk. O sırada elemanlarımız
güvenlik kamera kayıtlarını çıkardı. Buna rağmen bileziği vermediler. Biz de polis çağırdık. Çantalarında arama yapıldı ve bilezik bulundu” diye konuştu.

18 yıllık kuyumcu olduğunu ifade eden Süleyman Demir, “Daha önce de buna benzer 10 olayla karşılaştık. Bir kadın 3 bileziği göğsüne atmaya, başka biri yüzüğü yutmaya çalıştı. O yüzden bu tarz olaylara alışığız ve güvenlik kamerasını kurduk” dedi.

Gözaltına alınan anne- kız sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Anne Bahriye D. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kızı H.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!